Main content

Inhoud

Uit eten

Uit eten gaan is een avontuur als je plantaardig eet. Er zijn zoveel opties dat het moeilijk is te kiezen uit het brede aanbod.

Etnische restaurants zoals de Chinees, Indiër, Italiaan, Mexicaan en de Thai hebben altijd heerlijke vlees-vrije opties. Maar in ieder restaurant kun je wel een lekkere plantaardige maaltijd krijgen. Staat het niet op het menu, dan kun je vragen om een aangepaste maaltijd.

De meeste koks maken met liefde een aangepaste maaltijd voor je klaar als er niets plantaardigs op het menu staat. Licht wel even je wensen toe aan de bediening of de kok, want niet iedereen weet precies wat plantaardig of veganistisch inhoudt.

Op reis of op bezoek in een onbekende stad?

Op Happy Cow vind je restaurants en gezondheidswinkels. Ze hebben ook een app die je kunt downloaden. Voor Belgische restaurants, shops, etc kan je de database van Be Vegan raadplegen.

Uit eten met vrienden of familie?

Veel restaurantketens hebben vleesvrije opties op het menu. Gegrilde pizza bij La Place, een groenteburger bij McDonalds, een bagel Dutch Weedburger of Mom’s Chili burger bij Bagels & Beans en falafel bij Maoz zijn maar enkele voorbeelden.