Main content

Inhoud

Hoe je kunt helpen

Animal Rights is volledig afhankelijk van donaties en ontvangt geen subsidie. Met jouw steun kunnen we samen de campagnes voor dierenrechten voortzetten en uitbreiden. Sluit je aan bij onze strijd!

Steun ons met een maandelijkse of eenmalige donatie.

Help de dieren
Help de dieren
Ideal
Visa
Mastercard
Paypal

Doneer een eenmalig bedrag via een overschrijving op onze bankrekening:

 • Voor Nederland: t.n.v. Stichting Animal Rights NL 29 TRIO 0786 9390 79
 • Voor België: t.n.v. Animal Rights VZW BE 51 5230 8073 1862

Ook wanneer je er niet meer bent kan je nog heel veel betekenen voor de dieren, door te schenken of na te laten.

Ik wil Animal Rights in mijn testament opnemen.

Help mee door je aan te melden als vrijwilliger

Ik wil vrijwilliger worden

Vrijwilligers vervullen een essentiële rol binnen Animal Rights. Hoewel we met een klein betaald team werken, kunnen we rekenen op de steun van een groot en toegewijd vrijwilligersteam. Animal Rights zet zich actief in tegen alle vormen van geweld, uitbuiting, seksisme, racisme en discriminatie, zowel ten opzichte van mens als dier. Onze organisatie streeft naar een veilige omgeving waar iedereen welkom is.

Lijkt het je leuk om ons hiermee te helpen en/of denk je ons op een andere manier te kunnen helpen vul dan onze vragenlijst in:

Infostand op events
We zijn regelmatig aanwezig in verschillende steden en bij evenementen om mensen te informeren over onze campagnes, merchandise te verkopen, bewustzijn te creëren en handtekeningen te verzamelen voor onze petities. Ook deze teams bestaan uit vrijwilligers. Lijkt het je interessant om ons hierbij te ondersteunen? Vul dan zeker de vragenlijst in.

Deelnemen aan demonstraties en protesten
Wil jij ook je stem laten horen voor de dieren en deelnemen aan demonstraties of protesten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze campagnes en aankomende acties. Tijdens de demonstraties zijn we ook op zoek naar mensen die andere rollen op zich willen nemen dan die van demonstrant. Heb jij interesse om wat meer verantwoordelijkheid te dragen? Meld je dan aan als steward, waarbij je de demonstranten begeleidt en voor de veiligheid zorgt. Of ben je graag achter de camera actief? Tijdens de demonstraties maken we tal van foto's en video's, en we delen ook live updates via social media.

Outreach en infostanden
Heb je interesse om mensen te informeren over onze campagnes, of geef je er de voorkeur aan handtekeningen te verzamelen voor onze petities? We organiseren regelmatig informatiestands in verschillende steden in Vlaanderen, waarbij we specifiek aandacht besteden aan campagnes rond slacht, jacht en dierproeven. Tijdens deze outreach en informatiestands spreken we actief met bezoekers om hen te informeren en nodigen we hen uit om onze lopende petities te ondertekenen.

Achter de schermen

 • Social media
  Sluit je aan bij ons webcare team! Neem wekelijks een aantal shifts op je, op tijden die jou het beste uitkomen, om onze Facebook-pagina te beheren. Jij bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van onze volgers naar aanleiding van onze posts.

 • Administratie
  Heb je affiniteit met administratief werk en wil je graag een positief verschil maken voor alle dieren? Wij kunnen extra hulp gebruiken bij routinematige administratieve taken, waaronder het tellen van handtekeningen voor onze petities en het inventariseren van merchandise in de voorraad.

 • Event en infostanden prep
  Het voorbereiden van evenementen en informatiestands is altijd veel werk, van het gereed maken van het materiaal en het inladen in de auto tot aan het opstellen van alles.

 • Assisteren met vertalen
  Ben jij bedreven in het vertalen van Nederlandse teksten naar het Engels en Frans? Animal Rights heeft de ambitie om de boodschap van dierenrechten verder te verspreiden, en jij kunt helpen door onze campagnes, artikelen en social media posts te vertalen.

Hunt Saboteurs

De hunt saboteurs van Animal Rights trekken er sinds 2015 op uit om te demonstreren tegen de jacht. We doen dit altijd vreedzaam en geweldloos, maar onze bedoeling is duidelijk: het beschermen van zoveel mogelijk wilde dieren. Onze hunt saboteurs zijn vooral actief in het weekend. Wil je vrijwilliger worden: vul dan onderstaand formulier in!

Hoe je nog meer kunt helpen

Wil jij ook een stem voor de dieren zijn en van je laten horen wanneer wij een demonstratie of protest organiseren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. En houd de agenda in de gaten. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze campagnes en ben je up-to-date wat betreft komende acties.

Heb je hulp nodig bij een dier in nood? Hier vind je meer informatie over wat je zelf kunt doen.

Kies ook voor een plantaardige leefwijze.

Met deze keuze weet je zeker dat je niet bijdraagt aan dierenleed. Met plantaardige voeding omzeilen we dieren in ons voedselproductiesysteem, wat onze ecologische voetafdruk verkleint, vele dierenlevens bespaart en onze gezondheid ten goede komt.
We helpen je graag op weg via onze Plant Power pagina.

Organiseer je eigen sponsoractie ten voordele van Animal Rights. Hier vind je alle info!