Main content

Inhoud

Petitie

Animal Rights maakt gebruik van het petitierecht om onze thema’s bont, jacht, slacht en dierproeven onder de aandacht te brengen van politici en bestuurders. Hieronder een lijst met lopende petities en petities die zijn ingediend.

Aangeboden petities

  • 11 april 2019 - Maar liefst 30.700 handtekeningen voor het sluiten van kippen horrorschuren worden aangeboden aan Ben Weyts, minister voor dierenwelzijn in Vlaanderen. Animal Rights verwelkomt het besluit van minister Weyts om kooikippen te verbieden, maar ons recente onderzoek naar horror-schuren in Vlaanderen en Nederland toont aan dat het verbod op kooi-systemen nog lang niet ver genoeg gaat. Ook in scharrelstallen is het leed niet te overzien.”

  • November 2016 – Ruim 27.000 handtekeningen werden met succes aangeboden aan de rector magnificus van de Katholieke Universiteit Radboud voor de vrijlating van de laatste twee proefapen. De aapjes zitten nu bij stichting AAP. Tevens is er een einde aan veertig jaar apentesten in het proefdiercentrum van de universiteit gekomen.

  • November 2015 – Animal Rights overhandigt ruim 10.000 handtekeningen aan gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. Daarin werd aangedrongen op het inzetten van alternatieve en diervriendelijke verjaagmethoden van ganzen.