Main content

Inhoud

Testamenten

Help ons bij het stoppen van het ondragelijke leed dat dieren ondergaan. Dit kan je doen door ons op te nemen in je testament. Op die manier komt (een deel van) je geld en / of je bezittingen bij Animal Rights terecht, zodat wij dankzij jou meer dieren kunnen helpen.

NEDERLAND

(Klik hier voor België)

Testament Als je overlijdt laat je een erfenis na. In Nederland erven eerst de partner, kinderen en verre familie de nalatenschap. Is dit niet van toepassing, dan gaat de hele erfenis naar de staat. Je kunt hiervan afwijken door een testament op te laten maken. Hierin kan Stichting Animal Rights worden opgenomen. Op die manier komt je nalatenschap ten goede aan de dieren.

Legaat Met een legaat geef je aan welk bedrag, voorwerp of object met financiële waarde voor Stichting Animal Rights bestemd is. Het overige deel van de nalatenschap wordt verdeeld onder de andere begunstigden zoals bijvoorbeeld jouw familieleden.

Mede-erfgenaam Door Stichting Animal Rights een mede-erfgenaam te maken, ontvangt de stichting een percentage van de erfenis. De hoogte van het percentage hangt af van hoeveel erfgenamen je heeft aangewezen.

Enige erfgenaam Je kunt Stichting Animal Rights in het testament ook benoemen als enige erfgenaam. De gehele nalatenschap komt dan ten goede aan het werk van Stichting Animal Rights.

ANBI Stichting Animal Rights heeft een ANBI status en betaalt om die reden geen belasting over de erfenis. Andere erfgenamen betalen dat vaak wel.

Voor het opstellen van jouw testament heb je de onderstaande gegevens van Stichting Animal Rights nodig:

Stichting Animal Rights
Postbus 73937 2507 AK Den Haag, Nederland Telefoon: 0031 70 444 88 52 E-mail: info@animalrights.nl

RSIN: 820340571
Kamer van Koophandel: 32145620
IBAN: NL 29 TRIO 0786 9390 79

PERSOONLIJK GESPREK

Elke testament is persoonlijk en het is belangrijk dat de testament correct wordt afgehandeld.

Wil je graag een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden? Wij nodigen je graag uit op ons kantoor om samen door te spreken wat jouw wensen zijn. Indien langskomen niet mogelijk is, kan onze relatiebeheerder langskomen voor een persoonlijk gesprek.
Bel ons via het telefoonnummer 070 444 88 52 of stuur een e-mail naar carla@animalrights.be,


BELGIË

Sinds 1 juli 2021 geldt in Vlaanderen een nultarief voor schenken aan goede doelen. Wij betalen dus geen belasting wanneer u schenkt of nalaat aan Animal Rights. In Wallonië betalen we 7% en in het Brusselse Gewest is dat 12,5% successierechten.

Als u een testament wil opstellen ten gunste van Animal Rights, heeft u onderstaande gegevens nodig:

Animal Rights, vereniging zonder winstoogmerk
Derbystraat 47B, 9051 Gent
Telefoon: +32 468 22 55 66
E-mail: info@animalrights.be
Ondernemingsnummer 0631.942.330
IBAN: BE 51 5230 8073 1862 (TRIOBEBB).

Let op: Het duolegaat is sinds 2021 afgeschaft. Indien uw testament een duolegaat bevat, zal dit niet meer uitvoerbaar zijn. Indien u in uw testament een duolegaat hebt opgenomen, raden wij u ten zeerste aan uw testament aan te passen.

Elke wens is persoonlijk en het is belangrijk dat uw wensen correct worden uitgevoerd. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij nodigen u graag uit op ons kantoor om samen door te spreken wat deze wensen zijn. Tevens kunt u kennis maken met het team van Animal Rights. Indien langskomen niet mogelijk is, komen we graag zelf bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Hiervoor kunt u bellen met Carla via het telefoonnummer 0468 22 55 66. Je kan ook een e-mail sturen naar carla@animalrights.be.