Main content

Inhoud

Sluit de apenhel van Rijswijk

Apen doodziek gemaakt
Dier­proeven
Apen doodziek gemaakt

Honden en katten in dodelijke testen

Dier­proeven
Honden en katten in dodelijke testen

Belgische dierproefnemers gebruiken wilde bavianen in testen

Dier­proeven
Lees meer
Ideal
Visa
Mastercard
Paypal

Vervang dierproeven

Maar liefst 2 miljoen proefdieren worden jaarlijks gedood in Nederlandse en Belgische proefdiercentra. Zowel kleine (muis, cavia) als grote dieren (aap, paard) worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Via onthullende reportages, acties en petities voeren wij de druk op bij instellingen en roepen we om alternatieven. Wij willen een einde aan dierproeven. Het is hoog tijd voor dierproefvrije technieken. Lees hier wat jij kunt doen tegen dierproeven.

Nederland

Volgens de NVWA werden in 2017 maar liefst 530.568 dierproeven uitgevoerd: dat is een stijging van 18%. Ook het aantal dieren gedood in voorraad is flink gestegen. Dat zijn nu 448.252 proefdieren. Deze proefdieren worden gedood, omdat ze niet geschikt zijn voor de experimenten. In 2017 nam ook het aantal testen op honden, katten en apen toe. De cijfers over 2018 zijn nog niet openbaar.

België

In België werden maar liefst 543.094 dierproeven uitgevoerd in 2017. Er zijn nog geen cijfers beschikbaar van het aantal dieren gedood in voorraad.