Main content

Inhoud

BPRC in beeld

Apenhel op grote schaal
Dier­proeven
Apenhel op grote schaal

Geef niet aan dierproeven

Dier­proeven
Hartelust Harteloos

Hartelust Harteloos

Dier­proeven
Hartelust
Ideal
Visa
Mastercard
Paypal

Vervang dierproeven

Maar liefst 2 miljoen proefdieren worden jaarlijks gedood in Nederlandse en Belgische proefdiercentra. Zowel kleine (muis, cavia) als grote dieren (aap, paard) worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Wat wij doen

Animal Rights voert sinds 2009 actie tegen dierproeven. We voeren in Nederland actie bij proefdiercentra zoals het BPRC, Charles River, Erasmus en MC en apenhandelaar Hartelust. In België richten we onze pijlen met een maandelijkse actie tegen de apentesten aan de KU Leuven. Apen worden water ontzegd en krijgen elektroden ingepland in hun hersenen. Jaarlijks organiseren we ook een mars op Wereldproefdierendag.

We hebben een herplaatsingsprogramma voor ex-proefmuizen en ratten. Wil je adopteren? Neem dan snel contact met ons op.

Dierproeven is nog altijd een schimmige business: Animal Rights vindt dat er veel meer openheid moet komen. Animal Rights informeert het publiek over hoe het eraan toegaat achter de gesloten deuren van het labo. Dan wordt al snel duidelijk dat het onethisch is om te experimenteren op dieren. Het is een morele nullijn die niet overschreden zou moeten worden!

Zet in op alternatieven! Pak verouderde wetgeving aan en kies voor moderne technieken zoals organoids, microdosering, lab on a chip en computermodellen.