Main content

Inhoud

GEEN TRANSPORT VAN PROEFAPEN VIA BRUSSELS AIRPORT

Teken NU onze brandbrief
Dier­proeven
Teken NU onze brandbrief

3 dec - demonstratie Rijswijk

Dier­proeven
Vervang dierproeven nu!

Adopteer een proefdier

Dier­proeven
Adopteer een proefdier
Ideal
Visa
Mastercard
Paypal

Vervang dierproeven

Maar liefst 2 miljoen proefdieren worden jaarlijks gedood in Nederlandse en Belgische proefdiercentra. Zowel kleine (muis, cavia) als grote dieren (aap, paard) worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Wat wij doen

Animal Rights voert sinds 2009 actie tegen dierproeven. In België richten we onze peilers met een maandelijkse actie tegen de apentesten aan de KU Leuven. Hard nodig: uit de inspectierapporten blijkt dat het vaak misgaat. We roepen om stopzetting en herplaatsing van de apen naar een opvangcentrum. Er is een meldpunt geopend en je kunt onze petitie tekenen.

In Nederland voert Animal Rights actie bij meerdere proefdiercentra zoals het BPRC, Charles River, Erasmus MC en apenhandelaar Hartelust.

We hebben een herplaatsingsprogramma voor ex-proefmuizen en ratten. Wil je helpen opvangen? Neem dan snel contact met ons op. Teken ook de petitie voor een verbod op genetische modificatie van proefdieren. Vooral kleine dieren zoals muizen, ratten, vissen en konijnen zijn het slachtoffer.

Dierproeven is nog altijd een schimmige business: Animal Rights vindt dat er veel meer openheid moet komen. We zetten volop in op de Transitie proefdiervrije Innovatie met ons project Animal Free Science. Pak verouderde wetgeving aan en kies voor moderne technieken zoals organoids, microdosering, lab on a chip en computermodellen.