Main content

Inhoud

Animal Rights overhandigt 175.000 handtekeningen voor sluiting slachthuis Tielt

Nieuws: 9 juni 2017
Slacht

Vandaag heeft Animal Rights de petitie voor de sluiting van het slachthuis te Tielt overhandigd aan minister Weyts. Maar liefst 175.000 mensen hebben de petitie ondertekend. Samen met de petitie ontving de minister ook een pamflet voor de Bescherming van Dieren.

Dieren in de wetgeving erkennen als levende voelende wezens is een absolute noodzaak

Nadine Lucas, Animal Rights

Absolute noodzaak

In het pamflet roept de dierenrechtenorganisatie minister Weyts en de Vlaamse regering op om dierenleed in de veehouderij streng te bestraffen en dierenrechten op te nemen in de grondwet. Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights: “Misstanden met dieren worden in Vlaanderen snel vergeven en vergeten wanneer er economische belangen in het spel zijn. Dieren in de wetgeving erkennen als levende voelende wezens is een absolute noodzaak opdat hun welzijn en bescherming ernstig wordt genomen”.

In Wallonië schaarden parlement en regering zich reeds achter een voorontwerp van decreet waarmee het Burgerlijk Wetboek in die zin zou worden aangepast. Animal Rights wil dat Vlaanderen het Waalse initiatief volgt. Minister Weyts vindt een beter statuut voor dieren geen noodzaak maar beloofde het verzoek van Animal Rights in overweging te nemen.