Main content

Inhoud

Nachtelijke vossenjacht op politieke agenda

Nieuws: 28 maart 2018
Jacht

Animal Rights en Dierbaar Flevoland overhandigden afgelopen maandag 17.500 handtekeningen aan de provincie Flevoland tegen de nachtelijke vossenjacht. Jessica Smit, campagnemedewerker van Animal Rights: “Wij willen af van het plan om vossen te schieten in het holst van de nacht.”

Wij willen af van het plan om vossen te schieten in het holst van de nacht.

Jessica Smit, Animal Rights

Politieke agenda

Gedeputeerde Rijsberman plaatst het onderwerp naar aanleiding van de petitie op de politieke agenda. Het onderwerp zal worden besproken tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Animal Rights en Dierbaar Flevoland krijgen de mogelijkheid om de politiek toe te spreken.

Marius Bouscholte van Dierbaar Flevoland: “Laat Flevoland het voortouw nemen en het zinloze en gemene schieten van vossen in de nacht voor eens en voor altijd uitbannen.”

Verbod op vossenjacht succesvol

In Luxemburg geldt sinds 2015 een verbod op de vossenjacht. Dit verbod is dit jaar wegens succes verlengd: er zijn niet meer vossen geteld dan voor het verbod. Jessica Smit: “Het verbod op de vossenjacht in Luxemburg is een groot succes en richtinggevend voor heel Europa. Wij willen dat Flevoland hetzelfde voorbeeld volgt.”1