Main content

Inhoud

Verbied de nertsenfokkerij, minister Weyts!

Nieuws: 20 februari 2017
Bont

Maandag 20 februari werden een twintigtal activisten van Animal Rights en GAIA ontvangen op het Kabinet van minister Ben Weyts te Brussel. De dierenrechtenorganisaties overhandigden minister Weyts 40.000 handtekeningen voor een spoedig verbod op de nertsenfokkerij.

In 2014 beloofde minister Weyts dat hij werk zou maken van een verbod op de nertsenfokkerij in Vlaanderen. Met de petitie willen Animal Rights en GAIA er nogmaals op aandringen om spoed te zetten achter het beloofde verbod. De organisaties waren dan ook teleurgesteld toen minister Weyts aankondigde dat hij nog meer tijd nodig heeft om het verbod te realiseren.

De nertsen zijn niet geholpen met een zoveelste studie. Wij eisen dat er voor eens en voorgoed een einde gemaakt wordt aan hun leed. Het beloofde fokverbod moet vanaf nu topprioriteit zijn op de agenda van Weyts en de Vlaamse Regering!

Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights

De studie die de minister tijdens de voorbije maanden heeft laten uitvoeren naar een mogelijke compensatieregeling voor de nertsenfokkers, blijkt onvoldoende informatie opgeleverd te hebben. Er moet een nieuwe en grondiger studie uitgevoerd worden. Opnieuw zullen maanden voorbijgaan vooraleer er concrete stappen kunnen worden gezet voor het verbod. Lange maanden voor de nertsen wiens lijden ondertussen onverminderd blijft aanslepen.

Animal Rights en GAIA zijn vastbesloten om verder actie te voeren voor het Vlaams verbod op de nertsenfokkerij.