Main content

Inhoud

Bonthandel

De handel in bont neemt alweer geruime tijd een vlucht. De financiële voorspoed in Azië en Rusland zorgt voor een grotere vraag naar luxeproducten1. De bontjas van nerts of vos is al sinds mensenheugenis het statussymbool van de rijken.

De bonthandel zet daarnaast ook flink in op het bereikbaar maken van bont voor een grotere groep mensen. Bontkragen aan winterjassen, stukjes bont aan schoenen en tassen zijn betaalbaar, en hierdoor bereikbaar voor jongeren. Merken zoals Nickelson spelen hierop in en stimuleren de verkoop van echt bont. Vaak zijn de jongeren niet goed geïnformeerd over het dierenleed achter de bontkraag. Educatie blijft dan ook noodzakelijk.

Pelzenhandel

De grootste leveranciers van pelzen voor bontjassen en kragen bevinden zich in China, Nederland, Polen en de Scandinavische landen. De pelzen worden verhandeld op veilingen in Kopenhagen en Helsinki. De productie van met name bontjassen vindt plaats in Duitsland, Italië en Griekenland. Goedkopere bontkragen en accessoires worden in China gemaakt.1