Main content

Inhoud

Met bont loop je voor schut, Skihut 2.0

Nieuws: 8 februari 2022
Bont

Animal Rights en Bont voor Dieren voeren zaterdag 19 februari opnieuw actie bij één van de grootste verkopers van bont: Skihut in Scheveningen. Nog steeds hangt de winkel vol met jassen met bontkragen. Vossen, coyotes, konijnen en wasbeerhonden hebben afschuwelijk geleden, alleen maar om te eindigen als nutteloze modeaccessoires. De organisaties: “Afgelopen oktober demonstreerden we ook al bij Skihut. Wij blijven terugkomen, totdat Skihut stopt met de verkoop van bont. Kom naar onze protestactie en laat je stem horen voor de dieren.”

De gekste verhalen worden verzonnen om maar zo veel mogelijk jassen met echt bont te verkopen.

MODEWINKEL LIEGT OVER BONT

Uit beelden van Animal Rights en Bont voor Dieren blijkt dat medewerkers van Skihut liegen over de herkomst van bont. De ene medewerker heeft het over ‘knuffelbont van dieren die lekker buiten zijn’. Een andere medewerker stelt dat het ‘bont afkomstig is van geschoten wasberen’ die huizen vernielen. Een derde medewerker roept heel hard dat het gaat om ‘dieren waarop medicijnen zijn getest’. De organisaties: “De gekste verhalen worden verzonnen om maar zo veel mogelijk jassen met echt bont te verkopen. Als consument word je keihard voorgelogen.”

SKIPISTE VOL DIERENLEED

De actie vindt vlak voor de voorjaarsvakantie plaats: een moment waarop veel mensen op wintersport gaan. Skihut verkoopt veel wintersportkleding waarin bont is verwerkt. Er zijn modellen aanwezig tijdens de actie die het dierenleed op de skipiste uitbeelden. De demonstratie vindt plaats op zaterdag 19 oktober vanaf 13:00 tot 15:00 uur aan de Vissershavenweg 56 in Scheveningen. Volg het Facebookevent voor updates.

Animal Rights en Bont voor Dieren zijn ook een burgerinitiatief gestart voor een importverbod op bont. Hiermee willen de organisaties de invoer, doorvoer en verkoop van bont in Nederland verbieden.