Main content

Inhoud

Stop de martelmode, weg met bont!

Nieuws: 3 oktober 2021
Bont

Wat willen wij? Ski-hut – bont-vrij! riepen de actievoerders van Animal Rights en Bont voor Dieren afgelopen zaterdag in Scheveningen. Pal voor de ingang van de Skihut werd de bontblocker geparkeerd zodat elke voorbijganger in een oogopslag zag waar we voor staan. De organisaties zijn boos op Skihut omdat de rekken volhangen met jassen met echte bontkragen.

Skihut = bontpusher

“We hebben brieven gestuurd, gebeld en we probeerden voorafgaand aan de actie nog in contact te komen met de Skihut, maar tot nu toe allemaal tevergeefs: Skihut blijft stug volhouden in het verkopen van bont,” aldus Animal Rights oprichter Robert Molenaar. “We zijn ook volhardend en er is al druk overleg over vervolgacties. We gaan net zolang door totdat Skihut bontvrij is.”

Strijd tegen martelmode gaat door

Aan de actievoerders lag het niet: de actie begon nog droog maar ook in de stromende regen werd het protest luidkeels voortgezet. De Skihut ligt aan een drukke doorgaande weg en vele voorbijgangers staken hun duim omhoog en steunden het protest. “Er is amper draagvlak voor de verkoop van bont. De Skihut medewerkers zijn bont-pushers die liegen en bedriegen om jassen met bont te verkopen. De dieren betalen de prijs met hun leven, ” aldus Molenaar.

Animal Rights en Bont voor Dieren zullen snel weer nieuwe acties inplannen. Houd onze website in de gaten!