Main content

Inhoud

De weken na Werelddierendag: plantaardige weekmenu's

Nieuws: 6 oktober 2020
Plant Power

Op 4 oktober was het Werelddierendag. Op deze dag en in de korte tijd ervoor is er iets meer aandacht voor dieren. Die aandacht is daarna weer verdwenen. Ondertussen is het doden van dieren onverminderd doorgegaan. Onze aandacht voor dieren verslapt niet. Wij willen rechtvaardigheid voor dieren. Jij kunt daar direct eenvoudig aan meehelpen. Wij geven je met weekmenu's handvatten om plantaardig te eten.

Elke dag dierendag

Het is slechts één dag in het jaar Werelddierendag. Je kunt dan meedoen aan een actie als Eet Geen Dierendag van Wakker Dier, maar dieren hebben er niet veel aan als je ze een dag later alsnog opeet. Wij pleiten niet voor één plantaardige dag in het jaar, maar voor een plantaardige week. Het mooie aan een week is dat je die de week erop weer kunt herhalen. Dat hoeft zeker niet met dezelfde recepten, want je kunt eindeloos variëren met plantaardige gerechten. De weekmenu's die we hier verzamelen, zijn slechts een korte greep uit de vele opties die je hebt.

We vragen hier bewust aandacht voor ná Werelddierendag, omdat de aandacht voor dieren in de media na 4 oktober vermindert. Voor de dieren blijft onze aandacht echter even hard nodig. Wij kunnen wel wegkijken, maar het probleem blijft.

Weekmenu's

  • Op de website van de Vegan Challenge vind je een weekmenu voor elke week van het jaar. Voor ontbijt, lunch en diner!
  • Vooral op zoek naar simpele gerechten? Bekijk dan dit weekmenu van Lekker en Simpel
  • Vegan eten is helemaal niet vreemd. Ook op niet-vegan sites vind je vegan weekmenu's, zoals op Culy waar je recepten vind die vegan zijn zonder dat je het door hebt

Heb je daarnaast nog behoefte aan lekker tussendoortjes? Maak zelf bijvoorbeeld plantaardige bounty's of snickerballetjes. Of kies voor één of meerdere plantaardige lekkernijen (snacks, chips, koekjes, chocola, snoep) die je kant-en-klaar in de winkel koopt.