Main content

Inhoud

Updates

Slacht
Gekkekoeienziekte op Nederlands bedrijf aangetroffen Nieuws: 1 februari 2023 Op woensdag 1 februari is er op een bedrijf in Zuid-Holland gekkekoeienziekte aangetroffen op een kadaver. Het bedrijf is na de vondst geblokkeerd door de NVWA.
Jacht
Opnieuw jachtpartijen op reeën en damherten in het Drongengoed Nieuws: 28 januari 2023 Damherten en reeën worden opnieuw opgejaagd en gedood in het Drongengoed. Animal Rights organiseert acties.
Jacht
Jagers plaatsen korven voor eenden - om ze vervolgens dood te kunnen schieten Nieuws: 27 januari 2023 Jagers maken graag goede sier met het plaatsen van broedkorven voor wilde eenden. Ze willen naar eigen zeggen het broedsucces van de dieren vergroten. In werkelijkheid willen ze natuurlijk genoeg eenden hebben om op te kunnen schieten.
Jacht
Brief naar minister Demir: pleidooi voor waardenwijziging beheerkeuzes Drongengoed Nieuws: 27 januari 2023 Animal Rights schreef naar aanleiding van de jachtpartijen in het Drongengoedbos een brief naar Vlaams minister van Omgeving Demir. Wij vragen de minister om jacht niet meer als acceptabel te beschouwen.
Jacht
Bezwaar tegen uitroeiing van de wasbeer in Limburg Nieuws: 24 januari 2023 Op maandag 23 januari 2023 was Animal Rights aanwezig bij een hoorzitting in het Gouvernement aan de Maas in Limburg. Animal Rights en Fauna4Life hadden bezwaar ingediend tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van oktober 2022 om de wasbeer in Limburg uit te roeien door afschot.
Jacht
Bezwaar tegen ontheffing voor doden van vossen in Limburg Nieuws: 24 januari 2023 Animal Rights en Fauna4Life hebben bezwaar ingediend tegen het besluit om een ontheffing te verlenen voor het doden, vangen en verstoren van vossen 'ter bescherming' van hobbyvee.
Slacht
Vogelgriep tijdlijn 2023 Nieuws: 23 januari 2023 Ook in 2023 blijft de vogelgriep om zich heen grijpen. Hier kan je onze tijdlijnen voor Nederland en België terugvinden.
Slacht
Alweer kreeftenleed: kreeft sterft trieste dood in homarium Carrefour Nieuws: 23 januari 2023 Animal Rights filmde opnieuw trieste toestanden bij supermarktketen Carrefour. Een kreeft ligt levenloos op de bodem van het homarium.
Animal Rights
Muizengif is nu verboden, wat is het diervriendelijke alternatief? Nieuws: 23 januari 2023 Sinds 1 januari is het verboden om 'rodenticiden', beter bekend als ratten- en muizengif, te verkopen aan particulieren. Goed nieuws, dus! Het enige diervriendelijke alternatief voor 'overlast' is preventie.
Bont
Mogelijk vogelgriepbesmetting van nerts op nerts - vervolgens mens op mens? Nieuws: 20 januari 2023 Onderzoekers maakten bekend dat nertsen elkaar mogelijk onderling besmet hebben met het virus. Dat zou het eerste bewijs zijn dat het nu aanwezige vogelgriepvirus van zoogdier op zoogdier kan overgaan.

Pagina's