Main content

Inhoud

Updates

Slacht
In Flevoland ging het bij 6 van de 10 gemelde wolfaanvallen om hond of vos Nieuws: 23 februari 2024 Dierenrechtenorganisatie Animal Rights vroeg de taxatierapporten op en daaruit blijkt dat geen van deze dieren - allen schapen - beschermd werden door een wolfwerende afrastering.
Dier­proeven
Tuberculose verspreid vanuit Nederland met proefapen Nieuws: 22 februari 2024 Een uitbraak van tbc in Spanje werd veroorzaakt door een uit Nederland ingevoerde makaak.
Dier­proeven
Hoe apenhandelaar Hartelust overschakelde op Vietnamese import-aapjes Nieuws: 21 februari 2024 Het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit, de Nederlandse ambassade, ‘wetenschappers’ en de luchthaven Maastricht helpen Hartelust bij het ronselen en importeren van aapjes uit Vietnam.
Dier­proeven
Apenhandelaar Hartelust dealt ook aapjes voor het BPRC Nieuws: 21 februari 2024 De documenten verkregen via de Wet open overheid over de internationale handel van de Tilburgse aapjes-dealer Hartelust lijken er op te duiden dat Hartelust ook optreedt als een soort aapjes-makelaar.
Slacht
Bij de aanvallen op schapen in anti-wolf gemeente Reimerswaal ging het in de helft van de gevallen niet om een wolf Nieuws: 19 februari 2024 Bij de aanvallen op schapen in anti-wolf gemeente Reimerswaal ging het in de helft van de gevallen niet om een wolf. Dat blijkt uit de door Animal Rights opgevraagde taxatierapporten. Geen enkel aangevallen schaap werd afdoende beschermd.
Animal Rights
Verzet Animal Rights tegen mogelijke vangst zeehonden in Helderse grachten Nieuws: 16 februari 2024 Animal Rights zal zich juridisch verzetten tegen het vangen en verwijderen van een moederzeehond en haar kind uit de binnenwateren van Den Helder om een clubje hengelaars te plezieren. Zeehonden zijn beschermde, wilde dieren. Die hoeven niet te wijken voor het egoïsme van een groep mensen die vissen willen martelen.
Slacht
Slachthuis Westvlees: varkens ontsnappen aan verdoving en vallen van een trap Nieuws: 14 februari 2024 Dossier misstanden bij Vlaamse slachthuizen. Bij Westvlees worden varkens die weigeren naar hun executie te lopen, aan de poten en oren voortgetrokken en kunnen ze ook nog van een trap afvallen.
Slacht
Ook in 2023 werden in Noord-Brabant louter niet of slecht beschermde dieren gedood door de wolf Nieuws: 8 februari 2024 In Noord-Brabant vonden in 2023 31 vermoedelijke wolf aanvallen plaats op gehouden dieren. Slechts in twee gevallen was sprake van een - in theorie - wolfwerend raster. Echter in beide gevallen waren er problemen met het betreffende raster.
Slacht
Varkens sterven op transport en in de stallen bij Slachthuis Van Landschoot Nieuws: 5 februari 2024 Dossier misstanden bij Vlaamse slachthuizen. Varkens sterven op transport bij Van Landschoot en zonen in Adegem.
Jacht
Enorme overwinning voor wilde dieren – import jachttrofeeën verboden Nieuws: 29 januari 2024 Vorige week keurde het Belgische Parlement unaniem een wetsvoorstel van minister Zakia Khattabi goed dat de import van jachttrofeeën van bepaalde soorten zal verbieden.

Pagina's