Main content

Inhoud

Updates

Jacht
Vossen in Klein-Brabant nog steeds bejaagd Nieuws: 2 april 2020 Een opmerkzame voorbijganger in Klein-Brabant stelde in het weekend van 28 maart vast dat er in een bosje een vossenval nog op scherp stond. Het gebruik van vallen is door de huidige coronamaatregelen niet toegestaan.
Jacht
DONATIE: NIEUW VOERTUIG TEGEN DE JACHT Nieuws: 1 april 2020 Animal Rights heeft een nieuw voertuig gedoneerd gekregen in de strijd tegen de jacht.
Slacht
Corona bewijst: ook de mens is een dier Nieuws: 1 april 2020 Vandaag vallen de vitale belangen van de mens duidelijk samen met de belangen van niet-menselijke dieren. Ook ons eigenbelang zou onze houding tegenover niet-menselijke dieren dienen te veranderen.
Jacht
Lokkraaien lijden in enge vallen Nieuws: 1 april 2020 Animal Rights kreeg de afgelopen weken beelden in handen van lokkraaien die lijden in enge trechtervallen. De dieren worden misbruikt om andere kraaien letterlijk in de val te lokken en vervolgens de nek om te draaien.
Jacht
Nachtelijke klopjachten op vossen in Groningen Nieuws: 31 maart 2020 De wet geeft al ruimschoots mogelijkheden om deze dieren de dood in te jagen. Vossen verdienen rust en ruimte in plaats van nachtelijke jachtpartijen.
Jacht
Reinaert werd gevonden in kritieke toestand Nieuws: 31 maart 2020 Vorige donderdag werd de magere en verzwakte Reinaert in kritieke toestand gevonden. Een opmerkzame voorbijgangster vond het wankelende dier en alarmeerde meteen het wildlife hospital SOS wilde dieren in Geraardsbergen. Daarop werd Reinaert meteen overgebracht naar het opvangcentrum. Zijn overlevingskansen werden eerst geschat op 50%, maar na de eerste nacht op de intensieve zorgen sterkt hij langzaam weer aan. Tot op vandaag is zijn toestand nog niet helemaal stabiel. Rowena Vanroy, Animal Rights: “Reinaert is een van de weinige vossen die het geluk hebben om gevonden en geholpen worden. De meeste vossen creperen gewoon uit het zicht van mensen: onder meer in vossenvallen en door kogels van jagers.”
Dier­proeven
Maken we zonder dierproeven een betere kans in de strijd tegen corona? Nieuws: 30 maart 2020 Omdat de muis nutteloos is als proefmodel voor corona schakelen de virologen aan de KU Leuven over op hamsters! Wanneer dit ook niet werkt, welke diersoort gaan ze dan op goed geluk aan gruwelijke proeven onderwerpen?
Slacht
Ja, vissen voelen pijn! Nieuws: 28 maart 2020 Vissen detecteren pijn en ervaren de emotie van lijden als gevolg van gevoelens opgeroepen door een pijnreactie.
Slacht
Corona-crisis gooit eendenslachthuis en eendenfokkerijen op slot Nieuws: 27 maart 2020 Dit is een goed moment om door te pakken. LNV dient geen geld in het voortbestaan van deze industrie te pompen, maar de eendensector uit te kopen en beëindigen!
Slacht
Vissen: de vergeten slachtoffers Nieuws: 27 maart 2020 Te vaak vergeten we vissen. Te vaak hechten we aan vissen minder belang dan aan veel andere dieren.

Pagina's