Main content

Inhoud

Updates

Slacht
3 redenen om geen varkensvlees meer te eten Nieuws: 19 mei 2022 Wij zetten 3 redenen op een rijtje om (varkens)vlees links te laten liggen.
Slacht
Het couperen van varkensstaartjes Nieuws: 19 mei 2022 Lichamelijke integriteit is een belangrijk (dieren)recht en daarnaast tast amputatie het welzijn aan. Toch worden in de gangbare varkenshouderij de staartjes van biggen routinematig op zeer jonge leeftijd gecoupeerd.
Dier­proeven
Het doden van overtollige proefdieren is een misdaad Nieuws: 16 mei 2022 Autoriteiten in Duitsland overwegen of het afmaken van "overtollige" proefdieren een misdrijf is, na klachten die zijn ingediend door dierenrechtenactivisten.
Slacht
Nu al 10 keer zo veel dode dieren bij stalbrand als in heel 2021 Nieuws: 12 mei 2022 Het totale aantal dieren dat dit jaar is omgekomen bij stalbranden is vertienvoudigd ten opzicht van vorig jaar. In april kwamen er bij een brand in Heusden 43.000 kippen om. Gisteren stierven er 25.000 eenzelfde gruwelijke dood in Varsen.
Dier­proeven
Duizenden dieren ziek gemaakt voor vaccins voor de vee-industrie Nieuws: 12 mei 2022 Om nieuwe vaccins en antilichamen te ontwikkelen voor herkauwers zullen er duizenden dieren worden ziek gemaakt.
Slacht
Minister Staghouwer gaat niets doen tegen hittestress Nieuws: 11 mei 2022 Minister Staghouwer van Landbouw doet in de aanloop naar de zomer niets voor de dieren die op transport onvermijdelijk zullen gaan lijden aan hittestress.
Slacht
Meer dan 750 inbreuken in Vlaamse slachthuizen in 2021 Nieuws: 10 mei 2022 De politieke discussie rond de recente klacht van Animal Rights tegen slachthuis Tielt, doet het stof opnieuw opwaaien rond inbreuken in alle slachthuizen.
Slacht
Albert Heijn en Vomar misleiden consument met 'vrije-uitloopeieren' Nieuws: 6 mei 2022 Supermarkten Albert Heijn en Vomar verkopen eieren van opgehokte kippen als 'vrije-uitloopeieren.' Hiermee misleiden ze de consument.
Slacht
Vogelgriep verspreid tussen bedrijven, niet door wilde vogels Nieuws: 4 mei 2022 Onderzoek van Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) lijkt erop te wijzen dat de vogelgriep in de Gelderse Vallei is verspreid tussen bedrijven onderling.
Slacht
Eieren nog steeds verkocht met misleidende labels Nieuws: 4 mei 2022 Eieren van opgehokte kippen worden in sommige supermarkten nog steeds verkocht met misleidende labels.

Pagina's