Main content

Inhoud

Updates

Dier­proeven
Animal Rights demo: Dierproeven aan de KU Leuven opnieuw gestegen Nieuws: 24 september 2021 Animal Rights grijpt de opening van het nieuwe academiejaar op maandag 27 september aan om aandacht te vragen voor het lot van meer dan 100.000 proefdieren aan de KU Leuven.
Jacht
Illegale jachthutten en kadavers in Heerlen Nieuws: 22 september 2021 Het bos is het leefgebied van een groot aantal wilde dieren. Deze worden vanuit illegale bouwwerken doodgeschoten.
Slacht
Dieren zijn cijfers wanneer ze sterven in een vlammenzee Nieuws: 22 september 2021 Stalbranden zijn één van de vele aspecten van een onhoudbaar systeem van uitbuiting van dieren in de veehouderij.
Slacht
Laatste blik in slachthuis Izegem voor het gesloopt wordt Nieuws: 22 september 2021 Animal Rights publiceert foto’s van het verlaten slachthuis voordat het tegen de vlakte gaat. De dierenrechtenorganisatie is blij dat dit slachthuis nooit meer open gaat.
Dier­proeven
Bloemen voor Alzheimeraapjes op Wereld Alzheimer Dag Nieuws: 21 september 2021 Vandaag op Wereld Alzheimer Dag staat Animal Rights stil bij de Alzheimeraapjes: een groep aapjes die in het apentestcentrum werden gebruikt voor onderzoek. De dierenrechtenorganisatie legt bloemen bij het hek van het BPRC in Rijswijk.
Dier­proeven
Nierstichting geeft miljoenen aan dierproeven Nieuws: 20 september 2021 In de periode 2017 tot 2020 heeft de Nierstichting 19,8 miljoen euro geïnvesteerd in 87 nieuwe wetenschappelijke onderzoeken. Een groot aantal van deze experimenten vindt plaats op dieren.
Dier­proeven
Animal Rights: dierproeven voor bont is onacceptabel Nieuws: 17 september 2021 Animal Rights heeft vandaag een brandbrief overhandigd met de oproep aan minister Schouten om een vergunning in te trekken: stop dierproeven voor de bontindustrie.
Bont
De bontverdomme lijst! Nieuws: 17 september 2021 Steeds meer ketens en modemerken laten bont links liggen, maar een aantal van hen blijft dit gruwelproduct omarmen. Hier vind je de lijst van merken, winkels en webshops die nog bont verkopen.
Dier­proeven
Historische overwinning: Europa wil af van dierproeven Nieuws: 16 september 2021 Gisteren stemden bijna alle leden van het Europees Parlement voor een resolutie, die oproept voor een actieplan om dierproeven in Europa zo snel mogelijk te beëindigen.
Slacht
Schokkende beelden van kippen na verwoestende stalbrand Nieuws: 16 september 2021 De verkoolde lichamen op de draadgazen vloeren van de kooien is het enige wat van de dieren overblijft nadat ze in angst en paniek gestorven zijn.

Pagina's