Main content

Inhoud

Hazen redden in de polder

Nieuws: 18 december 2018
Jacht

De Hunt Saboteurs van Animal Rights voerden afgelopen zaterdag met succes actie tegen de plezierjacht in de Hoeksche Waard. Jeffrey Wijling van Animal Rights: “Ons doel is om te voorkomen dat jagers dieren verwonden of dood schieten. Voor ons telt: elk gered dier is er één.”

We zagen hazen wegkomen, die anders geschoten zouden worden. Het is een machtig gezicht!

Jeffrey Wijling, Hunt Saboteur

Machtig gezicht

Rond half tien stapten de jagers uit hun auto’s om het veld in te gaan in de omgeving van Strijen. Een groep actievoerders van Animal Rights was ook aanwezig. Tijdens deze steenkoude ochtend werd de jachtpartij op de voet gevolgd en alle activiteiten van de jagers met de videocamera vastgelegd.

Wijling: “We merken dat de jagers vooral met ons bezig zijn en minder met de jacht. We zagen hazen wegkomen, die anders geschoten zouden worden. Het is een machtig gezicht!”

Hazen vluchten voor de jagers

Koud en verkleumd

Na twee uur hielden de jagers het voor gezien met hun drijfjacht. Koud en verkleumd maar met een goed resultaat vertrokken de Hunt Saboteurs naar huis.

Doe mee

Sta je achter de idealen van Animal Rights en wil je mee doen met de levensreddende acties van de Hunt Saboteurs? Lees dit artikel goed door en geef je op.

Hunt Saboteurs volgen jagers op de voet tijdens de plezierjacht op eenden