Main content

Inhoud

Festivalzomer vol Plant Power

Nieuws: 6 september 2016
Plant Power

In de zomermaanden tourden we langs twintig festivals in Nederland en België om brochures uit te delen met informatie over het dierenleed in de veehouderij en plantaardig eten. Afgelopen zondag stonden we bij Foodstock in Helmond, het laatste festival van de tour.

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige voeding. De opmars van veganisme is ingezet en is niet te stuiten.

Lente de Rooy, Plant Power-coördinator

Festivalzomer

In de zomerperiode zijn de universiteiten en scholen gesloten. Om toch de jongeren te informeren, zijn we gestart met de Plant Power Summer Tour. Teamleider Robbert van Doren: “Ieder festival van de Summer Tour was weer anders, maar de sfeer was altijd goed. Festivalgangers zijn vrolijk en nemen graag een brochure aan om te lezen. De reacties waren positief en hartverwarmend. Plantaardig eten wint duidelijk aan populariteit!”

We deelden de afgelopen zomermaanden met 42 vrijwilligers zo'n 30.000 brochures uit en spraken tijdens de toer met vele geinteresseerde festivalbezoekers over Plant Power. Het record werd gezet op Parkpop; we deelden daar met 11 vrijwilligers zo'n 4000 brochures uit. Maar ook de kleinere festivals waren een succes. We ontvingen vele positieve reacties van festivalbezoekers. Wat we vaak te horen kregen is dat het aanbod van plantaardige producten onder meer op festivals en in winkelcentra tegenvalt, wat wellicht de overstap bemoeilijkt. Plant Power heeft dit opgepakt en is een petitie opgestart om restaurantketen La Place zo ver te krijgen een volledig plantaardige lijn te introduceren. Dat is alvast een begin; nu de festivalorganisaties nog.

Recycle de boodschap

Tijdens de tour introduceerden we de recycle-bakken. Niet iedereen wil de brochure na het lezen mee naar huis nemen. We hebben daarom bakken neergezet waar de brochures ingedaan kunnen worden. Deze brochures worden weer hergebruikt. Van Doren: "Idealiter wil je natuurlijk dat mensen de brochure pas inleveren nadat ze hem gelezen hebben. Daarom zetten we de bakken een eindje verderop. Dat werkte perfect!"