Main content

Inhoud

DONATIE: NIEUW VOERTUIG TEGEN DE JACHT

Nieuws: 1 april 2020
Jacht

Animal Rights heeft een nieuw voertuig gedoneerd gekregen in de strijd tegen de jacht. Jessica Smit van Animal Rights: “We zijn ontzettend blij met deze donatie. Hiermee kunnen we onze strijd versterken en dieper het veld betreden. Met dit voertuig zijn we, net als de boeren, aan geen enkele regel gebonden en kunnen we overal zonder toestemming demonstreren.”

Knappe burgemeester die ons nu nog weg stuurt.

Jessica Smit, Animal Rights

DEMONSTRATIES ONTERECHT VERBODEN

Vorig jaar verbood de burgemeester van de Hoeksche Waard twee keer een demonstratie tegen de jacht. De politie verklaarde zelfs dat de burgemeester demonstraties tegen de jacht op voorhand niet langer accepteert. Smit: “Dit is een grove schending van de grondrechten van onze activisten. Wij hebben de gemeente gewezen op de strenge verplichting van de overheid om demonstraties te faciliteren en beschermen.”

Animal Rights ging in bezwaar en dit bezwaar werd gegrond verklaard. “Wij zijn vanzelfsprekend blij met dit besluit, maar deze donatie komt ook goed van pas bij onze demonstraties. Knappe burgemeester die ons nu nog weg stuurt.”, aldus Smit.

Farmers Defence Force

Eind 2019 kwam Animal Rights voor het eerst in aanraking met het Farmers Defence Force. Tijdens een actie tegen de jacht in Gelderland werden vreedzame activisten achterna gezeten en meermaals met auto’s en trekkers geblokkeerd. Ze werden achtervolgd naar een treinstation, waar uiteindelijk de hele parkeerplaats werd afgezet. Smit: “Bij onze auto’s wachtten ze ons op. Zo’n dertig man sterk. De sfeer werd steeds grimmiger en pas na aankomst van de politie konden we weer vertrekken.”

We gaan tot het uiterste om onze activisten te beschermen.

Jessica Smit, Animal Rights

Platte kar en hogedrukspuit

Animal Rights zal ook nog een platte kar met kraan en een hogedrukspuitinstallatie aanschaffen. Vorig jaar verklaarde de minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus in een toespraak dat boeren best de hogedrukspuit op activisten kunnen zetten en auto's op een platte kar mogen laden.

Smit: "Onze activisten zijn vreedzaam en geweldloos. De volgende keer dat een demonstratie onterecht wordt verboden óf er sprake is van wederrechtelijke vrijheidsberoving zijn we goed voorbereid. We gaan tot het uiterste om onze activisten te beschermen. We zijn blij met dit nieuwe handelingsperspectief van onze minister."

Verbied de plezierjacht nu Teken de petitie! Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer