Main content

Inhoud

Video: eenzaam kalfje zuigt tevergeefs aan metalen ring

Nieuws: 10 augustus 2022
Slacht

Animal Rights publiceert een video waarop te zien is hoe een eenzaam kalfje op een Nederlands melkveebedrijf tevergeefs aan een metalen ring zuigt. Het kalf heeft, zoals alle jonge zoogdieren, een zuigreflex om te kunnen drinken bij de moeder.

Ook kalfjes willen bij hun moeder drinken

De zuigreflex zorgt ervoor dat een baby de tepel automatisch in zijn mondje neemt en met enige kracht eraan zuigt. Dit geldt niet alleen voor mensenbaby's, maar voor pasgeboren zoogdieren in het algemeen. Dus ook voor kalfjes die bij de moederkoe zijn weggehaald omdat ze haar melk niet mogen drinken - de melk 'moet' immers verkocht worden. In de video, gemaakt op een melkveebedrijf in Nederland, zien we het trieste beeld van een kalfje dat probeert te drinken aan een metalen ring die een emmer op z'n plaats moet houden. Het dier bevindt zich in een 'eenlingenbox' in een weiland, ver van de openbare weg.

Campagnecoördinator Anna Krijger: "Wij mensen denken graag dat we wezenlijk van dieren verschillen. Maar de instincten van een zoogdier, of het nu een mens of een koe is, zijn voor een belangrijk deel dezelfde. Moeders willen voor hun kinderen zorgen en kinderen willen bij hun moeder drinken. Dat wij zo veel dieren deze basisbehoeften ontzeggen is schandalig."

Bekijk de video hieronder.

Lees ook: slachten voor zuivel, moederkoe produceert melk tijdens doodsstrijd.