Main content

Inhoud

Updates

Bont
Wetenschappers hebben geen idee hoe covid-19 zich tussen nertsenfokkerijen verplaatst Nieuws: 18 september 2020 Het onderzoek gaat voornamelijk over het verband tussen de eerste 16 besmetting van nertsenfokkerijen en beslaat dus de maanden april tot en met juni.
Animal Rights
Podcast: Activisten in toga Nieuws: 18 september 2020 In de podcast bespreekt Animal Rights verschillende onderwerpen die direct of indirect met dieren en dierenrechten te maken hebben. In deze zesde aflevering vertellen twee advocaten over het grote belang van de juridische strijd voor de dieren.
Slacht
Weldra grootste zalmkwekerij in Europa in Oostende Nieuws: 18 september 2020 De Noorse zalmkwekerij Columbi Salmon opent een productievestiging in Oostende. Vanaf 2023 zal er 15.000 ton zalm per jaar worden gekweekt.
Jacht
Cruciaal moment voor de patrijs! Nieuws: 18 september 2020 Volgende week woensdag buigt de commissie leefmilieu en natuur zich over het wetsvoorstel van Groen-politica Mieke Schauvliege om de patrijs van de lijst van jachtwild te halen.
Plant Power
Biologische dierlijke producten verantwoord? Ontkracht! Nieuws: 17 september 2020 Plant Power ontkracht argumenten tegen plantaardig eten. In dit artikel: ‘je kunt verantwoord dierlijke producten consumeren door te kiezen voor biologisch'.
Dier­proeven
Shocking: Flemish government wastes millions of taxpayers' money on the KU Leuven to kill monkeys Nieuws: 17 september 2020 Animal Rights launches a new petition to save the KU Leuven monkeys and organises a silent protest on 1 October to end all monkey testing at the KU Leuven.
Dier­proeven
SHOCKING: Vlaamse overheid verspilt miljoenen aan de KU Leuven om apen te doden Nieuws: 17 september 2020 Animal Rights lanceert een nieuwe petitie om de KU Leuven apen te redden en organiseert op 1 oktober een stil protest voor de stopzetting van alle apentesten aan de KU Leuven.
Animal Rights
Ziggy met 8 weken verkocht op Marktplaats Nieuws: 17 september 2020 Ziggy stond met acht weken oud samen met zijn broertjes en zusjes op Marktplaats. Ze werden voor het bedrag van €250,- per katje verkocht.
Slacht
Corona & de konijnenhouderij Nieuws: 16 september 2020 De aangenomen motie van 23 juni ging niet uitsluitend over nertsen maar over een verbod op het beroepsmatig fokken van alle dieren die bevattelijk zijn voor het coronavirus (en niet slechts de dieren die met corona besmet zijn).
Slacht
Antibioticumgebruik en -resistentie in de vee-industrie Nieuws: 16 september 2020 Door middel van antibioticum is het creperen van dieren in de vee-industrie terug gebracht tot economisch aanvaardbare aantallen.

Pagina's