Main content

Inhoud

Updates

Slacht
Grapperhaus beantwoordt Kamervragen over ‘opruiende’ uitspraken niet Nieuws: 24 januari 2020 Op 23 januari 2020 stuurde minister Grapperhaus een brief naar de Tweede Kamer die moest doorgaan voor antwoorden op Kamervragen.
Dier­proeven
Genetisch gemodificeerde proefdieren moeten verboden worden Nieuws: 24 januari 2020 Het feit dat proefdieren eerst genetisch gewijzigd dienen te worden is al een bewijs dat hun voorspellende waarde voor de mens nooit voldoende gaat zijn.
Dier­proeven
Kankeronderzoek kan en moet zonder dierproeven Nieuws: 23 januari 2020 Als we volop inzetten op proefdiervrij onderzoek kunnen we niet alleen proefdierleed besparen maar ook betere resultaten bij de mens boeken.
Slacht
EFSA konijnenrapport bevat meningen geen wetenschap Nieuws: 21 januari 2020 De belangrijkste conclusie is dat de ‘experts’ en de wetenschappelijk literatuur eigenlijk nauwelijks iets weten over konijnenbehoeftes en -welzijn.
Slacht
Het misbruik van de term euthanasie bij dieren Nieuws: 21 januari 2020 Euthanasie vereist meer dan pijnloos of met een minimum aan lijden doden.
Jacht
Demonstreren voor de everzwijnen in het Meerdaalwoud Nieuws: 21 januari 2020 Maandag 20 januari werden de everzwijnen in het Meerdaalwoud in Leuven afgeschoten. Animal Rights voerde actie met bloemen en kaarsen als laatste eerbetoon aan de slachtoffers van de jacht.
Slacht
Varkensindustrieel Straathof’s criminele carrière in Nederland Nieuws: 18 januari 2020 Animal Rights zet de belangrijkste antwoorden uit Kamervragen over Straathof’s criminele carrière nog een keer voor je op een rij.
Animal Rights
Dierenrechten boven consumentenrechten Nieuws: 17 januari 2020 Radio 2 meldt vandaag dat in België consumenten die een dier kopen recht hebben op 6 maanden “garantie” indien er zich problemen zouden voordoen. Volgens Animal Rights primeren de rechten van het dier op de rechten van de consument.
Slacht
Ondanks erkenning intrinsieke waarde discrimineert NVWA tussen diersoorten Nieuws: 17 januari 2020 Bij ‘pluimvee’ mag 2% van de dieren aankomen bij het slachthuis met gebroken vleugels of poten zonder dat de NVWA optreedt.
Slacht
Varkens worden nog steeds levend gekookt Nieuws: 17 januari 2020 Varkens verdrinken nog steeds gillend in de hete broeibaden van slachthuizen.

Pagina's