Main content

Inhoud

Updates

Dier­proeven
DEMONSTRATIE KU Leuven: Proefapen uit de vergeetput Nieuws: 4 december 2020 Gisteren demonstreerde Animal Rights voor de proefapen op de Oude Markt in Leuven. De organisatie eist de stopzetting van apenexperimenten aan de KU Leuven.
Slacht
Kuikens mishandeld na ongeluk Nieuws: 4 december 2020 Op de beelden is te zien dat na het ongeluk en bij de berging van de aanhanger geen enkele zorg voor de vleeskuikens plaatsvindt. Terwijl de trailer wordt opgehesen 'regent' het kratten en kuikens door elkaar.
Dier­proeven
Animal Rights wil echte openheid over dierproeven Nieuws: 3 december 2020 Uit onderzoek blijkt dat dierproefnemers nog altijd amper verantwoording afleggen over de 450.000 experimenten die zij jaarlijks op dieren uitvoeren.
Animal Rights
Dierenrechtenorganisaties naar rechter voor Buba Nieuws: 1 december 2020 Animal Rights zal naar de rechter stappen om Buba te bevrijden uit het circus als dit nodig is.
Dier­proeven
Animal Rights lanceert meldpunt ReportAnimalTesting.eu Nieuws: 1 december 2020 Animal Rights neemt het heft in eigen handen en lanceert het online portaal ReportAnimalTesting.eu waar getuigen van dierenmishandeling van proefdieren vertrouwelijk meldingen kunnen maken.
Slacht
Nog steeds levende dieren aangeboden bij destructiebedrijf Rendac Nieuws: 30 november 2020 In 2016 zijn er tenminste 24 meldingen (11 varkens, 9 runderen en 4 kippen) van levend ter destructie aangeboden dieren en in 2017 zeker 21 (9 varkens, 4 runderen, 5 kippen, 1 geit, 1 schaap en 1 konijn).
Jacht
Utrechtse zwanen voorlopig veilig Nieuws: 30 november 2020 Het afschot van knobbelzwanen in bijna de hele provincie Utrecht gaat voorlopig niet door. Dat heeft de rechter vandaag besloten.
Jacht
Animal Rights in actie tegen de jacht Nieuws: 27 november 2020 Afgelopen zaterdag voerde Animal Rights succesvol actie in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. In deze provincie worden de meeste dieren doodgeschoten.
Slacht
Schreeuwende varkens bij ongeval richting slachthuis Nieuws: 27 november 2020 Op 25 november kantelde een vrachtwagen met 180 varkens in Den Bosch. [^1] De dieren kwamen op de weg en onder de vrachtwagen terecht, sommige dieren zaten gekneld in de vrachtwagen en stierven ter plekke. Animal Rights was ter plaatse om te documenteren en te livestreamen.
Dier­proeven
Ben Weyts: uw inspectiedienst doet haar werk niet Nieuws: 27 november 2020 Een gebroken arm, een epilepsieaanval, ontstoken open hoofdwonden en levensbedreigend bloedverlies… Zo luidt het in een van de inspectieverslagen over het apenlab van de KU Leuven die Animal Rights opgevraagd heeft.

Pagina's