Main content

Inhoud

Protest tegen plezierjacht in killing fields Hoeksche Waard

Nieuws: 18 september 2018
Jacht

Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert Animal Rights een demonstratie tegen de opening van het jachtseizoen. Jessica Smit, Animal Rights: “Wilde dieren worden aan flarden geschoten voor het amusement van een kleine groep jagers. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan. De demonstratie zal plaatsvinden op bekend terrein: de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. We gaan een duidelijk statement maken tegen deze meedogenloze hobby."

VERMAAKJACHT, PLEZIERJACHT OF HOBBYJACHT

In Nederland zijn er vijf diersoorten die in het jachtseizoen bejaagd mogen worden. Het jachtseizoen in Nederland begint midden augustus met de jacht op de wilde eend en het konijn. Vanaf 15 oktober mag er gejaagd worden op fazant, haas en houtduif. Het jachtseizoen eindigt eind december of januari. Jessica Smit: "In 2016 hebben alleen al in de provincie Zuid-Holland 66.106 dieren de plezierjacht niet overleefd."

In 2016 hebben alleen al in de provincie Zuid-Holland 66.106 dieren de plezierjacht niet overleefd.

Jessica Smit, Animal Rights

HOEKSCHE WAARD

Animal Rights zet sinds een aantal jaren acties op poten tegen de jacht in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Afgelopen jachtseizoen filmden de activisten nog hoe een haas tijdens een drijfjacht bruut werd opgejaagd, beschoten, door een hond achterna gezeten en uiteindelijk met zes klappen werd doodgeslagen. Jessica Smit: "Onbegrijpelijk barbaars. Dat iemand dit voor zijn plezier kan doen gaat mijn pet te boven."

De beelden die Animal Rights vorig jaar tijdens de plezierjacht maakte.

OPROEP DEMONSTRATIE

Kom allemaal op zaterdag 20 oktober om 13:00uur naar onze demonstratie aan het Waleplein 2 in Strijen. Stichting Fauna4Life en de Partij voor de Dieren hebben zich inmiddels aangesloten.

Klik hier voor ons Facebookevent.