Main content

Inhoud

Hoger beroep: reeën in Zeeland krijgen de kogel

Nieuws: 2 november 2018
Jacht

Tijdens de zitting werd aangegeven dat er op dat moment 22 dieren waren geschoten en dat dit aantal de komende tijd zal toenemen.

Jessica Smit, Animal Rights

PROVINCIE LAAT STEKEN VALLEN

Volgens de rechter heeft de provincie Zeeland voldoende oog gehad voor alternatieve (preventieve) middelen. De provincie noemde tijdens de zitting het maaien van bermen in Zeeland echter “financieel niet uitvoerbaar” en het verlagen van de maximumsnelheid een “belemmering van de doorstroming van het verkeer”. Twee simpele maatregelen die een groot effect kunnen hebben op de levens van reeën en de verkeersveiligheid van mensen.

Jessica Smit: “Eerder stelde de provincie al dat verkeersveiligheid boven de natuur staat. Juist als je verkeersveiligheid belangrijk vindt zou je maximaal moeten inzetten op preventieve maatregelen voor het voorkomen van verkeersongelukken. De provincie vertikt dit.”

Het is essentieel om maatregelen op en rond wegen te nemen, zoals verlaging van de snelheid van het verkeer.

Pauline de Jong, Fauna4Life

AANRIJDINGEN DOOR GEDRAG, NIET DOOR TOENAME

Aanrijdingen met reeën worden veroorzaak door zowel het gedrag van reeën als door het gedrag van mensen. Uit een studie van de Dierenbescherming naar het reeënbeheer in Nederland blijkt dat het afschieten van reeën niet leidt tot een significante vermindering van het aantal aanrijdingen.

Pauline de Jong, secretaris Fauna4Life: “Reeën steken dagelijks wegen over, omdat hun leefgebied door wegen wordt doorsneden. Dat gaat meestal goed. Als er geschoten wordt, zullen de overgebleven reeën nog steeds oversteken. Daarom is het essentieel om maatregelen op en rond wegen te nemen, zoals verlaging van de snelheid van het verkeer. ”

GUNSTIGE STAAT VAN INSTANDHOUDING

Tijdens de zitting op 15 oktober werd aangegeven dat er op dat moment 22 dieren waren geschoten en dat dit aantal de komende tijd zal toenemen. De rechter oordeelde verder dat de gunstige staat van instandhouding van de reeën in Zeeland niet in gevaar is.

Het wordt hoog tijd dat we in Nederland niet alleen naar het belang van een soort in haar algemeenheid kijken, maar ook naar de belangen van individuele dieren, zoals we naar de belangen van elk individueel mens kijken.

Stop jacht met levende lokdieren Teken de petitie. Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer