Main content

Inhoud

Danny Ghosen volgt Animal Rights

Nieuws: 18 december 2017
Animal Rights

Journalist Danny Ghosen volgde Animal Rights op de voet voor het programma Danny Demonstreert. In december werd het programma uitgezonden op de Nederlandse televisie, vrijdagavond 16 februari om 20u30 was de docu ook te zien bij Terzake op het Belgische Canvas.

Zelden heb ik zoveel passie gezien bij activisten.

Danny Ghosen over Animal Rights in het AD

Bekijk hier de documentaire over Animal Rights

Danny Demonstreert

“Danny Ghosen heeft ons uitgebreid gevolgd om zo een duidelijk beeld te krijgen van Animal Rights en de mensen die er achter zitten,” aldus Animal Rights directeur Robert Molenaar. “Hij heeft interviews bij actievoerders thuis afgenomen en op ons kantoor in Den Haag. Maar we zijn ook naar een opvangcentrum voor afgedankte dieren gegaan om daar de undercoverman van het varkensslachthuis Tielt te interviewen.”

Passie

Ghosen was aanwezig bij acties tegen de slacht, bont en jacht. Zo moest hij om drie uur opstaan om samen met een cameraman vrijwilligers van Animal Rights te volgen tijdens het verstoren van de ganzenjacht. Ghosen gaf hoog op over de actiebereidheid van Animal Rights in een interview met het AD: “Zelden heb ik zoveel passie gezien bij activisten. En het is een kwestie, hoor. Ganzen die de oogst van de boeren verruïneren, jagers die door de boeren ingehuurd zijn om op ganzen te schieten en zij die langs komen om te toeteren, met zo’n vuvuzela. Jagers boos, boer boos maar zij blij dat die jacht verstoord is.” 1