Main content

Inhoud

Animal Rights roept overheid op: vervang dierproeven

Nieuws: 13 maart 2018
Dier­proeven

In de Nederlandse en Belgische proefdiercentra worden nog steeds apen, honden, katten, muizen en vele andere dieren gebruikt in experimenten. Op Wereldproefdierendag, dinsdag 24 april, overhandigt Animal Rights 75.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer en het kabinet Weyts. Animal Rights roept beide overheden op om meer geld beschikbaar te stellen voor onderzoek naar alternatieve testmethoden.

Investeer in innovatie

Met een jaarlijkse investering van 37 miljoen euro kan 40% van alle dierproeven vervangen worden vanaf 2025. Deze investering is broodnodig omdat er in Nederland bijna 450.000 dierproeven per jaar plaatsvinden, in België gaat het zelfs om 535.000 dierproeven. 1 2

Versnipperd

Volgens Animal Rights is het onderzoek naar alternatieven nu veel te veel versnipperd. Daarom pleit de dierenrechtenorganisatie voor een internationale samenwerking van bedrijven, overheden en belangenorganisaties. "Het is bittere noodzaak om informatie en kennis over alternatieven te delen. Bovendien dienen blokkades in de wetgeving te worden weggenomen," aldus Animal Rights directeur Robert Molenaar.

Lees hier wat wij willen bereiken.

Red de apen uit de laboratoria Teken de petitie Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer