Main content

Inhoud

Zwaar verwaarloosde schapen in Manhay

Nieuws: 30 juli 2020
Slacht

Update: de eerste schepen en burgemeester van Manhay verzekeren ons dat dierenwelzijn is langsgekomen en de schapen door de eigenaar worden behandeld met antibiotica. Echter zijn de wonden zodanig ernstig dat er sprake is van ernstige nalatigheid van de eigenaar. Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurt, maar sleept al lang aan. De enige oplossing in deze zaak is deze dieren weg te halen.

Animal Rights kreeg beelden in handen van zware dierenverwaarlozing in Manhay (Wallonië). Op de beelden is te zien hoe meerdere schapen manken door diepe wonden aan de poten. De wonden zijn diep en zitten vol met vliegen. Bij sommige zelfs in die mate dat de hoef amper nog aan de poot vastzit.

Animal Rights: “Wie weet hoe lang deze dieren al lijden. Zeker met deze temperaturen moet er zo snel mogelijk worden opgetreden, anders zullen ze niet lang meer overleven.”

Autoriteiten grijpen niet in

De autoriteiten werden reeds gecontacteerd. Enkel politie en burgemeester hebben immers de macht om in te grijpen en de dieren in beslag te nemen. Ook een opvangplek is voorhanden. De Waalse organisatie Animaux en Péril staat klaar om de schapen op te vangen. Toch weigeren burgemeester en politie de dieren in beslag te nemen. Daarom roepen we op om hen een beleefde e-mail te sturen waarin je hen oproept actie te ondernemen. Hieronder vind je een kort voorbeeld. Daarnaast kun je hen ook telefonisch contacteren.

Animal Rights: "Dit is maar een van de vele voorbeelden van de gruweldaden die in deze industrie worden gepleegd. Dieren die gewond raken worden in het beste geval afgemaakt of zoals deze schapen gewoon aan hun lot overgelaten. Al lopen de dieren buiten en hebben ze zogenaamd een goed leven gehad, vlees en zuivel gaat altijd gepaard met onnoemelijk veel dierenleed."

Cher bourgmestre,

Je vous contacte concernant des moutons gravement blessés à Manhay. Les animaux se trouvent sur le chemin de l’ône à Manhay. Sur les images on voit clairement que les moutons sont en grave condition. Plusieurs moutons ne peuvent plus marcher à cause des lésions autour des pattes. Les blessures sont infectées et ont de centaines de mouches dedans. Il n’y a pas de l’eau à disposition non plus. Vu que la gravité des blessures et le temps chaud des prochains jours, la vie de ces animaux est en péril. Je vous urge de confisquer ces animaux. L’association Animaux en Péril est à la hauteur et est prêt à accueillir les animaux. Nous vivons dans une société où le bien-être des animaux devient de plus en plus important. Il ferait preuve de la bonne gouvernance si vous attachez d’importance à ce cas.

Marc Generet: 0475/541301; marc.generet@manhay.org
Geoffrey Huet : 0499/355821 ; geoffrey.huet@manhay.org