Main content

Inhoud

World Day for Farmed Animals

Nieuws: 28 september 2018
Slacht

Al 35 jaar staat 2 oktober bekend als Werelddag voor Boerderijdieren. Deze dag, niet toevallig de verjaardag van Gandhi, symbool van geweldloosheid, is gewijd aan het onder de aandacht brengen van het onnodig lijden en slachten van dieren voor voedsel.

Dit jaar vraagt Animal Rights samen met Save Movement The Netherlands iedereen om te helpen het bewustzijn te vergroten over de vreselijke omstandigheden waarin dieren in de landbouw bestaan, en om meer mensen aan te moedigen dieren -en dus het geweld- van hun bord te nemen.

Wake bij kaarslicht

Samen organiseren we een wake bij kaarslicht voor de boerderijdieren. We zouden graag willen zien dat er overal in het land en in de wereld wakes zijn uit empathie met deze dieren en om mensen te vragen om over te stappen op een plantaardig dieet.

Neem een paar minuten de tijd om actie te ondernemen voor de dieren. Je kan overall deelnemen: thuis, in je buurt, dorp of stad, of bij een lokaal slachthuis (als je van plan bent naar een slachthuis te gaan, raadpleeg dan de opmerkingen van Save Movement, Nederland hieronder)1, restaurant, supermarkt of boerderij.

Kom met vrienden of familie bij elkaar, of doe het alleen. Steek een kaars op en houd een bordje met tekst op voor de dieren. Neem een foto, en stuur deze naar ons: media@animalrights.nl. Wij maken er vervolgens een album van dat we op 2 Oktober op sociale media publiceren, van en voor iedereen die voor de dieren staat.

DOWNLOAD ONZE FLYER

Je kan onderstaande flyers hier downloaden, of schrijf je eigen tekst. Enkele suggesties:

  • "Stop de Slacht!"
  • "Compassie begint op je bord"
  • "Maak de wereld een vriendelijkere plek... neem dieren van je bord"
  • "Go Vegan and no-body gets hurt!"

Wat je nog meer kan doen

2 oktober is slechts één dag. Hier zijn enkele dingen die je elke dag kunt doen om de dieren te helpen:

  • Adopteer een plantaardig dieet, word dan activist.
  • Moedig lokale restaurants, supermarkten, scholen en universiteiten aan om veganistische opties aan te bieden en deel veganistische recepten en informatie met vrienden en familie en op sociale media.
  • Kom naar een wake van The Save Movement.
  • Steun en/of word vrijwilliger bij Animal Rights.
  • Stem Partij voor de Dieren, teken petities, neem deel aan demonstraties en vegan outreaches.

Wij hopen samen mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen. De dieren hebben ons nodig! #fortheanimals