Main content

Inhoud

Walgelijk: pretpark Walibi werkt aan 'slachthuisspookhuis'

Nieuws: 18 juli 2022
Slacht

Pretpark Walibi werkt aan een nieuwe attractie: een spookhuis met als thema 'het slachthuis'. Het gaat om een speciaal project voor de Halloween Fright Nights.

'Lekker griezelen' om afschuwelijk dierenleed

Tijdens Halloween Fright Nights kunnen bezoekers van pretpark Walibi 'ervaren' hoe het is om een dier aan een vleeshaak te zijn en te eindigen in een vleesmaler in spookhuis Slaughterhouse. De vleeshaak wordt een belangrijk onderdeel van de 'attractie': aan deze haak hangen namelijk de zitjes, waar de bezoekers aan vastzitten. De Halloween Fright Nights vinden dit jaar plaats tussen zaterdag 8 en zondag 30 oktober.1

Animal Rights reageert geschokt op de nieuwe 'attractie'. Campagnecoördinator Anna Krijger: "Net als je denkt dat de minachting voor dieren het dieptepunt bereikt heeft, blijkt het toch nog erger te kunnen. 'Lekker griezelen' om het afschuwelijke leed dat zich afspeelt in slachthuizen, het is ronduit walgelijk."

"De bezoekers gaan na het 'spannende uitje' lachend naar huis, de dieren die dit echt meemaken komen er in stukjes gehakt uit. Dat we hier plezier aan beleven zegt veel over de staat waarin onze beschaving verkeert," aldus Krijger. "We maken ons ernstig zorgen om de mensen die dit bedacht hebben."