Main content

Inhoud

Transportwagens met varkens opgewacht

Nieuws: 26 juni 2015
Slacht

Animal Rights heeft samen met onze collega’s van 'Bite Back' vrachtwagens met varkens opgewacht bij slachthuis 'Porc Meat' in Zele. Het was een protest tegen het slachten van dieren.

Nadine Lucas, woordvoerster Animal Rights vzw: “De omstandigheden in varkensfokkerijen, het transport naar slachthuizen en het slachten zelf zorgt voor veel stress, angst en pijn bij de dieren. Slachten is inhumaan.”

De vrachtwagens die ons passeerden zaten volgepakt met angstige varkens. Velen hadden striemen op hun lijf. Het was zeer confronterend en verdrietig om te zien hoe men deze intelligente en voelende wezens behandelt. De varkens die op weg naar hun eindbestemming vaak voor de eerste maal in hun leven het zonlicht voelden op hun gehavende lijf, kregen als laatste blijk van mededogen water van de actievoerders.

Nadine Lucas, Animal Rights

Er was veel media aandacht van o.a. Belga, Het Laatste Nieuws, Radio 2 en TV Oost. Bekijk hier de beelden van onze actie

Recentelijk kwam het slachthuis nog in opspraak. Een voorbijganger filmde dierenmishandeling op het terrein van Porc Meat. Een gewond varken dat amper op zijn poten kon staan werd van een vrachtwagen gerold en een man trachtte op brute wijze het dier op een vorkheftruck te trekken.

Porc Meat slacht 350.000 varkens per jaar maar vindt dat blijkbaar niet genoeg en breidt uit naar 600.000. Maar liefst 250 (!) varkens per uur! Lees hier meer over de Vlaamse varkenssector

Deze actie is het startsein van Animal Rights vzw. In navolging van Nederland zullen we ook in België campagne gaan voeren voor de rechten van dieren. Elk dier is een individu met recht op leven en welzijn, ongeacht nut of noodzaak voor de mens. Wij geloven in een maatschappij waar mens en dier in harmonie leven.