Main content

Inhoud

Moederdag: de vergeten moeders in beeld

Nieuws: 14 mei 2023
Slacht

Naast jonge kinderen - kalfjes, bokjes, biggen, lammetjes en vleeskuikens - zijn moeders de meest misbruikte dieren in de vee-industrie. Denk aan de geiten- en koeienmoeders die worden uitgebuit voor de melk die ze geven, aan de zeugen die aan de lopende band biggen moeten ‘produceren’ en de leghennen die als ei-leggende machines worden ingezet. Bij de meeste van hen worden de kinderen op jonge leeftijd weggerukt, allen sterven ze ruim voor dat hun natuurlijke levensverwachting verstreken is en vele van hen worden gedwongen geïnsemineerd. Op Moederdag willen we extra aandacht vragen voor deze moeders.

Moederdag

Ieder dier dat je eet of waarvan je de producten gebruikt, heeft of had een moeder en was mogelijk een moeder. Op Moederdag denken we extra aan de uitgebuite moederdieren die steevast overgeslagen worden in het verhaal van de eier-, vlees- en zuivelindustrie. Wij zorgen ervoor dat ze een gezicht krijgen en dat ze niet vergeten worden, want Moederdag zou een dag moeten zijn, waarop élke moeder gevierd wordt.

Kies plantaardig

Gelukkig is er helemaal geen noodzaak om dieren te eten of hun vacht of huid te dragen. Het is voor de dieren, maar ook voor het klimaat, de natuur, het milieu en de volksgezondheid, noodzakelijk dat er volop ingezet wordt op een eiwittransitie van vlees, zuivel en eieren naar plantaardige voeding. Animal Rights helpt je graag op weg via haar campagne Plant Power met heel wat tips voor heerlijke plantaardige alternatieven.

Stop de promotie van vlees en zuivel Teken de petitie Slacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer