Main content

Inhoud

Demonstratie: stop de eendenindustrie!

Nieuws: 2 mei 2022
Slacht

Animal Rights wil dat er een einde komt aan de weerzinwekkende eendenindustrie. Op zaterdag 28 mei laten we in het centrum van Ermelo onze stem horen voor de eendjes. Kom je ook?

Meld je aan en kom ook!

Op zaterdag 28 mei demonsteren we van 13:00 uur tot 15:00 uur tegen de eendenhouderij. Dit doen we in Ermelo, het hart van de Nederlandse eendenindustrie. Het is van groot belang dat we opkomen voor deze weerloze dieren. Kom je ook? Meld je dan aan op onze Facebookpagina. Vergeet niet de gedragsregels goed te lezen én na te leven.

Drie redenen waarom er een einde moet komen aan de eendenindustrie

Wat maakt de intensieve eendenhouderij in Nederland nou zo weerzinwekkend? Ten eerste worden de eendjes, zoals blijkt uit undercoverbeelden van Animal Rights, gruwelijk mishandeld. Daarnaast worden de dieren hard getroffen door de vogelgriep en met duizenden tegelijk 'geruimd'. Ten slotte heerst er wetteloosheid in de eendenindustrie: slachter Tomassen Duck-To lapt alle regels aan zijn laars. Lees hier het uitgebreide artikel over de drie belangrijkste redenen waarom er een einde moet komen aan de eendenhouderij.