Main content

Inhoud

Apen gepijnigd met donatiegeld Stichting MS Research

Nieuws: 19 mei 2017
Dier­proeven

Animal Rights en Een DIER Een VRIEND protesteren morgenmiddag voor de poort van het apentestcentrum BPRC in Rijswijk. Rosella D'angeli, woordvoerder van Een DIER Een VRIEND: "Apen worden ziek gemaakt met stoffen die hun zenuwen aantasten. De dieren raken verlamd, blind, apathisch en vermageren sterk. Met deze actie willen we onze eis kracht bij zetten: onmiddellijke stopzetting van de apentesten."

Goed doel betaalde mee

Met geld van de Stichting MS Research zijn jarenlang zeer pijnlijke dierproeven met apen in het BPRC in Rijswijk gefinancierd. 1 2 3 4 Het gaat om onderzoek naar multiple sclerose waar al meer dan 30 jaar resusapen en penseelapen voor gebruikt worden in het dierproefcentrum.

Paulien Edixhoven, campagnecoördinator Animal Rights: "Wij roepen de Stichting MS Research op om een ethisch standpunt in te nemen. Het is onacceptabel dat een goed doel onderzoek financiert waarvoor proefdieren lijden."

Wij roepen de Stichting MS Research op om geen dierproeven meer te financieren.

Paulien Edixhoven, Animal Rights

Donateurs van de stichting MS Research zijn vaak niet op de hoogte van het feit dat met ontvangen donaties ook dierproeven worden gefinancierd: op hun website wordt hier met geen woord over gerept. De dierenrechtenorganisaties hebben de Stichting MS Research om opheldering gevraagd.

De foute lijst

Helaas is Stichting MS Research niet het enige goede doel dat de fout in gaat. Animal Rights heeft een lijst opgesteld van goede doelen die dierproeven financieren. Met deze lijst, deurhanger- en sticker geven we mensen een handvat om een bewuste keuze te maken. Deze kun je bestellen in de webshop

Actie voor de poort

Animal Rights en Een DIER Een VRIEND laten het hier niet bij zitten. Morgen organiseren zij om 13.30 uur een protestactie voor de ingang van het BPRC aan de Lange Kleiweg 161 in Rijswijk.

Petitie - Vervang dierproeven Teken nu Dier­proeven

Teken nu de petitie