Main content

Inhoud

Actie bij Gents farmabedrijf: Dierproef als noodzakelijk kwaad is een fabel.

Nieuws: 25 oktober 2019
Dier­proeven

Gisteren heeft Animal Rights, samen met Bite Back, DierAnimal en All For Animals, actie gevoerd bij de gebouwen van Argenx in Gent. De actievoerders roepen het farmabedrijf op om de samenwerking met het Duitse horrorlab te beëindigen. "Wij zijn ervan overtuigd dat dierproeven onnodig zijn. Maar zelfs al aanvaard je dat ze noodzakelijk zijn, dan nog gebeuren ze hier op een manier die ingaat tegen de wet”, zegt Animal Rights campagnecoördinator Jen Hochmuth.

Als je begint met een noodzakelijk kwaad, en dan na verloop van tijd de noodzaak verdwijnt, wat blijft er dan over?

Jen Hochmuth, Animal Rights

VREEDZAME ACTIE

Animal Rights hield gisteren in Gent een vreedzame demonstratie bij het farmabedrij Argenx om aandacht te vragen voor vreselijk leed van profdieren achter gesloten laboratoriumdeuren.1 Er zat een vrijwilliger in een apenpak in een krappe kooi.

Volgens Jen Hochmuth, campagnecoördinator Animal Rights moet het helemaal geen keuze tussen proefdier en mens zijn, als we volop inzetten op alternatieve methoden gebaseerd op menselijk weefsel en computermodellen: "Als je begint met een noodzakelijk kwaad, en dan na verloop van tijd de noodzaak verdwijnt, wat blijft er dan over?"

De petitie voor de stopzetting van giftigheidstesten werd ondertussen al 22,000 keer ondertekend.

Wat eisen wij?

  • Animal Rights eist dat de betrokken bedrijven onmiddellijk alle banden met het Duits horrorlabo verbreken.
  • Daarnaast roept Animal Rights de Belgische, Nederlandse en Europese autoriteiten op om zich hard te maken voor de vervanging van de verouderde wetgeving zodat moderne dierproefvrije technieken toegepast kunnen worden.

Hochmuth: “Maak komaf met het afvinken van akelige giftigheidstesten, onder de mom van veiligheidstesten. We kunnen ondertussen betere resultaten behalen met alternatieven die geen dieren gebruiken. Daarom wordt het dringend tijd om de regels uit de jaren 60 van de vorige eeuw te vervangen door nieuwe wetgeving."

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer