Main content

Inhoud

300 mensen protesteren tegen dierproeven in Leuven

Nieuws: 22 april 2017
Dier­proeven

Ruim driehonderd mensen hebben deelgenomen aan de stille mars tegen dierproeven in Leuven. De mars werd door Animal Rights georganiseerd ter gelegenheid van Wereldproefdierendag. Bite Back, Be Vegan, Animaux en Péril en S.E.A. ondersteunden de actie.

De meerderheid van de mensen wil een einde aan het leed van proefdieren.

Nadine Lucas, Animal Rights

Ziek gemaakt, vergiftigd, verminkt.

Ondanks de beloften van de dierproefsector om minder dieren te gebruiken in experimenten, blijven de statistieken over proefdiergebruik schokkend hoog. Meer dan een miljoen dieren zijn jaarlijks de dupe van wetenschappelijk onderzoek in Belgische en Nederlandse laboratoria. Zij worden ziek gemaakt, vergiftigd of verminkt op alle denkbare en ondenkbare manieren.

Het kan anders!

Met de mars tegen dierproeven gaven 300 mensen een krachtig signaal naar de dierproefsector en de overheid. Dierproeven worden niet langer getolereerd in onze samenleving. Het is de hoogste tijd dat er meer geld geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van alternatieven.

Laat ook jouw stem horen

Kon je er niet bij zijn in Leuven, dan kan je nog altijd onze petitie tekenen. Zo zet ook jij onze eis kracht bij om dierproeven te vervangen. Samen staan we sterk om voorgoed een einde te maken aan het gruwelijke leed van dieren in laboratoria.