Main content

Inhoud

Petities tegen de jacht

Naast acties in het veld, het filmen en delen van misstanden en het voeren van juridische procedures, maakt Animal Rights gebruik van het petitierecht om onze thema’s onder de aandacht te brengen van politici en bestuurders. Dieren worden in onze samenleving bejaagd in hun natuurlijke habitat. Vaak onder het mom van misinformatie en paniekzaaierij worden wilde dieren gedemoniseerd en afgeschoten. Help ons wilde dieren beschermen en teken onze petities!

NL & BE - Stop de heksenjacht op de vos

De vos is zijn leven niet zeker: hij wordt in Nederland en België veelvuldig bejaagd. In Nederland mogen vossen het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang worden doodgeschoten en de gemiddelde vos in Vlaanderen wordt niet ouder dan één jaar, soms wordt er zelfs gebruikt gemaakt van akelige vallen die er voor zorgen dat wilde dieren voor onbekende tijd in vreselijke angst vast komen te zitten, waarna ze vervolgens worden gedood. Wij willen een einde aan de klopjacht op de vos. Teken onze petitie!

BE - Red het everzwijn

In Limburg wordt er steeds meer jacht gemaakt op everzwijnen. Dit jaar wordt er waarschijnlijk een recordaantal van 2.000 everzwijnen afgemaakt. Dat zal gepaard gaan met enorm dierenleed voor de dieren die de kogel krijgen, maar ook van de achterblijvers. De jacht rukt namelijk families uit elkaar en zorgt ervoor dat dieren op de dool raken. Animal Rights wil dat de everzwijnjacht wordt stopgezet.Teken ook!

NL & BE - Stop de trofeejacht nu

Rijke Belgische jagers trekken ongehinderd naar het buitenland om vaak bedreigde dieren af te schieten. De jachttrofeeën: berenhoofden, zebrahuiden, olifantenoren en cheetapoten, worden geïmporteerd en thuis aan de muur gehangen. Animal Rights wil een onmiddellijk verbod op de invoer van alle jachttrofeeën. Daarnaast moeten zowel de Nederlandse als Belgische overheid ijveren voor het opnemen van een totaalverbod op de trofeejacht op internationaal niveau. Teken nu en roep de overheid op om actie te ondernemen!

NL - Accepteer de wasbeer

Steeds meer provincies in Nederland willen wasberen volledig uitroeien. Jagers staan te popelen om te beginnen met schieten. De wasbeer wordt gedemoniseerd op basis van misinformatie en paniekzaaierij. Roep de overheid op in Europa te pleiten voor het accepteren van de wasbeer als ingeburgerde soort. De wasbeer is meer dan welkom. Teken NU en help de wasberen!

Aangeboden petities