Main content

Inhoud

Petities tegen de jacht

Naast acties in het veld, het filmen en delen van misstanden en het voeren van juridische procedures, maakt Animal Rights gebruik van het petitierecht om onze thema’s onder de aandacht te brengen van politici en bestuurders. Help ons wilde dieren beschermen en teken onze petities!

NL & BE - Stop de heksenjacht op de vos

De vos is zijn leven niet zeker: hij wordt in Nederland en België veelvuldig bejaagd. In Nederland mogen vossen het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang worden doodgeschoten en de gemiddelde vos in Vlaanderen wordt niet ouder dan één jaar, soms wordt er zelfs gebruikt gemaakt van akelige vallen die er voor zorgen dat wilde dieren voor onbekende tijd in vreselijke angst vast komen te zitten, waarna ze vervolgens worden gedood. Wij willen een einde aan de klopjacht op de vos. Teken onze petitie!

BE - Red het everzwijn

In Limburg wordt er steeds meer jacht gemaakt op everzwijnen. Dit jaar wordt er waarschijnlijk een recordaantal van 2.000 everzwijnen afgemaakt. Dat zal gepaard gaan met enorm dierenleed voor de dieren die de kogel krijgen, maar ook van de achterblijvers. De jacht rukt namelijk families uit elkaar en zorgt ervoor dat dieren op de dool raken. Animal Rights wil dat de everzwijnjacht wordt stopgezet.Teken ook!

NL - Accepteer de wasbeer

Steeds meer provincies in Nederland willen wasberen volledig uitroeien. Jagers staan te popelen om te beginnen met schieten. De wasbeer wordt gedemoniseerd op basis van misinformatie en paniekzaaierij. Roep de overheid op in Europa te pleiten voor het accepteren van de wasbeer als ingeburgerde soort. De wasbeer is meer dan welkom. Teken NU en help de wasberen!

NL & BE - Stop jacht met levende lokdieren

Levende dieren worden ingezet tijdens de jacht om soortgenoten te lokken en vervolgens te doden. Sommige lokdieren komen enkel buiten om te zien hoe hun soortgenoten worden afgeschoten. Wij eisen een algeheel verbod op het gebruik van levende lokdieren tijdens de jacht. Teken onze petitie!

Aangeboden petities