Main content

Inhoud

Vossen

De vos is een omstreden dier, enerzijds mooi en aaibaar, maar vaak ook afgeschilderd als sluw of schurk. Volgens Nederlandse wetgeving mogen vossen het hele jaar door worden gedood tussen zonsopkomst en -ondergang. Vaak ter bescherming van diersoorten die het minder goed doen in ons land, zoals weidevogels, of ter bescherming van kippenbedrijven met vrije-uitloop kippen. In Vlaanderen wordt de gemiddelde vos niet ouder dan één jaar.

Animal Rights vindt dat wilde dieren er bij horen in ons land en in principe zoveel mogelijk met rust moeten worden gelaten. Er is een landelijk hetze tegen de vos aan de gang. Voor jagers is de vos een slimme en opwindende jachtbuit, maar de vossenjacht gaat gepaard met veel leed en is bovendien niet effectief. Leeggevallen territoria worden vrijwel meteen weer opgevuld door andere nieuwe dieren.

Achtergrond vossen en regelgeving

Animal Rights is actief in Nederland en België. De situatie en regelgeving is Nederland, Vlaanderen en Wallonië verschilt, daarom is er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende gebieden.

PETITIE - STOP DE HEKSENJACHT OP DE VOS

Er is een hetze tegen de vos aan de gang. Wij willen een einde aan de klopjacht op de vos. Teken onze petitie voor een verbod op de vossenjacht in Nederland en Vlaanderen!