Main content

Inhoud

Mars voor sluiting van apentestcentrum BPRC

Nieuws: 21 augustus 2019
Dier­proeven

Animal Rights en Een DIER Een VRIEND houden zaterdag 7 september 2019 een mars richting het apentestcentrum BPRC. De dierenrechtenorganisaties werken samen aan sluiting van het proefdiercentrum en eisen een goed pensioen voor de opgesloten apen. Er worden 200 actievoerders in Rijswijk verwacht.

Bestel via deze link het actiepakket.

Bestel nu  het actiepakket Full size
Bestel nu het actiepakket

Mars door Rijswijk

We zullen deze dag om 12:00 uur verzamelen op het Bogaardplein in Rijswijk en lopen in een stoet richting het BPRC. Hier is ook een infostand met merchandise van Animal Rights aanwezig.

“Dit is het grootste proefdierlaboratorium met apen in Europa. Er zitten zo'n 1500 apen 24/7 opgesloten, voor ons is sluiting de enige oplossing om deze ellende te stoppen,” aldus Geoffrey Deckers van Een DIER Een VRIEND.

Programma

  • Verzamelen op het Bogaardplein in Rijswijk, stand Animal Rights & Een DIER Een VRIEND
  • Toespraak Robert Molenaar van Animal Rights
  • Toespraak Rosella D'angeli van Een DIER Een VRIEND
  • Mars door het centrum van Rijswijk (LIVE op Facebook)
  • Aankomst en protest bij de poort van het BPRC (LIVE op Facebook)
  • Toespraak Geoffrey Deckers van Een DIER Een VRIEND

Minder apen

Na een jarenlange lobby door Een DIER Een VRIEND heeft minister van Engelshoven het BPRC opgedragen om het aantal dierproeven met 40% te verminderen. Daar hebben ze echter tot 2025 de tijd voor. Ook is er (nog) geen plan voor sluiting van het laboratorium na die periode.

Robert Molenaar van Animal Rights: “We zijn blij dat er eindelijk stappen genomen worden. Zoals je wel zult begrijpen duurt dit allemaal veel te lang en willen we zo spoedig mogelijk volledige sluiting van het BPRC. Daar blijven we gezamenlijk campagne voor voeren.”

Recentelijk stuurden beide organisaties nog een brandbrief naar de minister met het verzoek ook om ook de handel in apen door Hartelust aan te pakken.

Eventpage op Facebook.