Main content

Inhoud

Free Julia

Blog: 10 september 2019
Dier­proeven

Het apentestcentrum BPRC heeft een penseelaapje een naam gegeven: Julia. Volgens de dierproefnemers is Julia onmisbaar voor de Parkinsonproeven. Maar Julia heeft geen Parkinson. Onderzoekers dwingen haar om mee te werken aan een experiment waar ze nooit om gevraagd heeft. Wij eisen haar vrijheid: FREE JULIA!

Het BPRC tweet over Julia Full size
Het BPRC tweet over Julia

De 137 penseelapen in het BPRC blijven normaal gesproken anoniem. Het is makkelijker om op dieren te experimenteren als je hun identiteit niet erkent. De dierproefnemers houden ook de experimenten het liefst verborgen.

Animal Rights wil dat mensen weten wat er gebeurt: onderzoekers injecteren Julia en andere penseelapen met een synthetische drugs. Van ellende vliegen ze in de hoeken van de metalen kooien.

Door een penseelaapje een naam te geven, erkent het BPRC dat het om een individu gaat. Een individu met eigen wensen en eigen behoeftes. Een voelend wezen dat wil leven.

Julia staat symbool voor alle proefdieren die anoniem lijden in het BPRC. Aan dat lijden moet een einde komen. Ieder dier is een individu met recht op leven en welzijn.

Robert Molenaar

Oprichter Animal Rights

#freejulia

Animal Rights en Een DIER Een VRIEND houden woensdagmiddag 18 september vanaf 15:00 een lawaaiprotest bij het BPRC aan de Lange Kleiweg 161 in Rijswijk.
Bekijk hier de eventpage op Facebook.