Main content

Inhoud

Wij beschermen wilde dieren in het veld

Nieuws: 7 augustus 2017
Jacht

Animal Rights voerde afgelopen zaterdagochtend actie tegen de jacht op ganzen in de Hoeksche Waard. De dierenrechtenorganisatie verzet zich tegen de klopjacht op wilde dieren. Animal Rights directeur Robert Molenaar: “We hebben drie jachtpartijen kunnen stoppen en daarmee zo’n 100 ganzen gered van afschot.”

Wij waarschuwen de ganzen voor de jagers. Voor ons telt elk dier.

Robert Molenaar, Animal Rights

Beschermen

Animal Rights voert voor het derde jaar op rij actie tegen de ganzenjacht. “Met toeters worden ganzen gewaarschuwd voor de jagers die verstopt in het veld zitten. Hierdoor gaan de ganzen hoger vliegen en komen ze buiten het schot van de jager,” aldus Molenaar.

Lijdensweg

Eerder dit jaar filmde Animal Rights bij een ganzenjacht. Molenaar: “We zagen aangeschoten ganzen die minutenlang aan het spartelen waren in het veld: een ware lijdensweg.” De Partij voor de Dieren heeft direct schriftelijke vragen gesteld over het ernstige dierenleed tijdens de ganzenjacht in de Hoeksche Waard.

Laconiek

De jagersvereniging reageerde op de nieuwswebsite big.nl laconiek op de beelden: “Daar komt bij dat overal waar mensen werken, wel iets mis gaat. Er zal altijd een beest niet direct dood zijn. Als de jager een fout maakt, is er een jachthond bij die zo snel mogelijk die fout ongedaan moet maken. In sommige situaties is het gewoon niet mogelijk om een dier zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen, als er dan nét een camera op staat, dan kan dat de indruk wekken alsof het er altijd zo aan toegaat.”

Geen incident

Molenaar: “Wanneer we dierenleed filmen dan doet de tegenpartij het vaak af als incident. Alleen hoeveel incidenten moet je filmen om het structurele karakter aan te tonen?”

In de afgelopen jaren zijn er meerdere opnamen gemaakt met telkens een terugkerend patroon van jagers die ganzen laten lijden. Animal Rights zal doorgaan met het bloot leggen van het dierenleed en het beschermen van wilde dieren.