Main content

Inhoud

Week van de vos: doe mee!

Nieuws: 18 mei 2021
Jacht

Een jaar geleden bevrijdde Animal Rights vijf poolvossen van een nertsenfarm in Noord-Brabant. Jarenlang werden ze illegaal gehouden in kleine, vieze kooien, maar een jaar later is hun leven helemaal anders! De vossen leven intussen een voswaardig bestaan bij SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen. Om deze gebeurtenis te vieren, zetten we in de week van 24 tot 30 mei vossen in het zonnetje. Niet enkel de poolvossen, maar ook onze inheemse rode vos.

Een week lang organiseren we online activiteiten en delen we informatie. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan ons evenement voor updates en vossennieuws.

THE FOX PROJECT UK

Ken je The Fox Project al? Deze Britse organisatie vangt per jaar meer dan 1.000 vossen op. De dieren worden verzorgd, gerehabiliteerd en in samenwerking met landeigenaren weer uitgezet. Op dinsdag 25 mei om 19.00 uur organiseren we een lezing met de oprichter en vossenexpert Trevor Williams. Mis het niet! Je kan meedoen via Zoom of de livestream volgen op Facebook via Animal Rights NL en Animal Rights België - Belgique.

En meer...

In de week van de vos lanceren we een podcast die in het teken staat van vossen én komt onze eigen mini-documentaire over de poolvossen online. Daarover later meer!