Main content

Inhoud

Webinar: trofeejacht en toerisme gaan hand in hand

Nieuws: 18 maart 2021
Jacht

De meeste mensen hebben wel al eens gehoord van canned hunting. Een praktijk in vooral Zuid-Afrika waarbij leeuwen worden gefokt op heuse lion farms. Trofeejagers kunnen een leeuw uitkiezen die dan wordt losgelaten op een klein, omheind gebied om bejaagd te worden.

Slechts weinig mensen weten dat deze lion farms ook nog andere activiteiten hebben, waaronder het laten verzorgen van de leeuwenwelpen door meestal buitenlandse vrijwilligers tegen betaling. De lionfarms doen alsof de welpen moederloos zijn en hulp nodig hebben, maar in realiteit zijn ze bewust gefokt en bij de moeder weggehaald! Zo gaan trofeejacht en vrijwilligerstoerisme hand in hand.

Teken hier ook onze petitie tegen de trofeejacht.

Webinar: 24 maart

Animal Rights organiseert samen met Campaign to ban trophy hunting een webinar over voluntourism, de banden met de trofeejacht en zelfs met de handel in leeuwenbeenderen naar Azië. We nodigen de volgende sprekers uit:

  • Keira Powers - Keira is eigenaar van Spirit of Africa, haar eigen toerismebureau in Zuid-Afrika. Zij organiseert vooral reizen voor scholen, ecotoerisme en families. In 2017 vervoegde ze de raad van bestuur van SATSA (Southern Africa Tourism Services Association) waar ze verantwoordelijk is voor Responsible Tourism en Animal Interactions in Tourism. Zij gaat ons wegwijs maken in welke toeristische activiteiten met dieren het best vermeden worden.

  • Beth Jennings - Beth Jennings voert campagne voor dierenwelzijn vanuit Brighton, UK. Nietsvermoedend trok ze als jongere naar Zuid-Afrika om twee weken als vrijwilliger voor leeuwenwelpen te zorgen. Nadat ze de waarheid leerde kennen, richtte ze Claws Out op. Beth wil het bewustzijn rond de uitbuiting van leeuwen in Zuid-Afrika vergroten. In 2018 bracht ze samen met Born Free Foundation en Olsen Animal Trust een film uit: Claws Out: The Truth About Cub Petting.

  • Dr Louise de Waal - Louise is campagneleider bij Blood Lions. Ze heeft een academische achtergrond in milieubeheer. Ze heeft het haar missie gemaakt de uitbuiting van leeuwen in gevangenschap in Zuid-Afrika bloot te leggen en publiceerde onlangs een studie rond zoönosen en Afrikaanse leeuwen.

De webinar staat gepland op 24 maart vanaf 18.00 uur in het Engels. Hier vind je de link naar het event.

Stop de trofeejacht nu!

Animal Rights walgt van de trofeejacht! Rijke jagers trekken naar het buitenland om daar veelal kwetsbare diersoorten te schieten enkel en alleen om van hun lichamen een trofee te maken. Belgische jagers schoten de voorbije jaren cheetah's, ijsberen, leeuwen, olifanten, zebra's, beren, wolven en nog veel meer dieren enkel voor het plezier!

Wij willen dat de invoer van alle jachttrofeeën wordt verboden! Onze petitie behaalde intussen 29.600 handtekeningen, help jij ons 30.000 te behalen? Teken hier.