Main content

Inhoud

Wat te doen bij jagers

Nieuws: 26 maart 2018
Jacht

De Hunt Saboteurs van Animal Rights voeren actie in het veld om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te beschermen. We hebben 7 tips op een rijtje gezet over wat jij kan doen tegen de jacht.

 1. Vastleggen
  Leg de jacht vast met je telefoon. Filmen is toegestaan vanaf de openbare weg. Maak na afloop een verslag van wat je hebt gezien. Vergeet niet de exacte locatie, tijdstip en datum te vermelden. Stuur alle informatie door naar info@animalrights.nl en voor België info@animalrights.be.

 2. Bel de politie
  Als er sprake is van (geluids)overlast, of als je denkt dat een jager illegaal bezig is, dan kan je de politie bellen. Het komt regelmatig voor dat jagers illegaal jagen met bijvoorbeeld niet vergunde jachtgeweren of lokmiddelen. Zo is er vorige week nog een jager betrapt met een aangeschoten levende buizerd onder zijn jas.1

 3. Wees voorzichtig
  Betreed niet het veld waar gejaagd wordt. Jagers kunnen agressief reageren, wees voorzichtig.

 4. Aangeschoten wild
  Mocht je aangeschoten dieren vinden, leg het vast, bel de dierenambulance indien nodig en meld het bij info@animalrights.nl en voor België info@animalrights.be.

 5. Tegengeluid
  Regelmatig staan er pro-jacht artikelen in de media. Deze zijn afkomstig van de communicatieafdeling van de jagersvereniging. Stuur ingezonden brieven zodat ook een tegengeluid te horen is.

 6. Observeer
  Ben je op de hoogte van locaties waar veel gejaagd wordt in jouw omgeving, denk aan hotspots, jachthutten, verzamelpunten van jagers, geef het aan ons door.

 7. Support
  Laat zien dat je tegen de jacht bent door het kopen van de Hunt Saboteurs longsleeve, buttons of patch in onze webwinkel.

Stop jacht met levende lokdieren Teken de petitie. Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer