Main content

Inhoud

SHOCKING: Gezonde honden krijgen stroomstoten en worden afgemaakt

Nieuws: 12 juli 2021
Dier­proeven

Het onderzoeksteam van Animal Rights is gestuit op afschuwelijke dierproeven op honden.1 Deze gruweltesten vinden plaats in het proefdiercentrum van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Animal Rights organiseert een demonstratie en wil nieuwe geplande experimenten met honden voorkomen.

Deze honden hebben net als alle andere honden een warme mand én thuis nodig en geen koude kille vloer in een labohokje.

Jen Hochmuth, Animal Rights

Gruweltesten bij Janssen Pharmaceutica

Voor onderzoek naar de verband tussen epilepsie en hartritmestoornissen kregen 12 gezonde honden elektroden in hun schedel geplant voor het toedienen van elektrische stroom. De elektrische stroomstoten zijn bedoeld om hersenschade bij de honden te creëren, om zodoende beroertes te veroorzaken.

Een dag voor de operatie kregen 6 van de 12 honden een middel geïnjecteerd om hartritmestoornissen op te wekken. Op het einde van het experiment werden alle honden gedood met een overdosis kaliumchloride, een dodelijke middel dat het hart stillegt.

Janssen Pharma plant nieuwe dierproeven op wakkere honden

In dit experiment gebeurde het gebruik van stroomstoten onder narcose. Maar voor nieuwe dierproeven is Janssen Pharmaceutica van plan om stroomstoten toe te dienen aan honden bij volledig bewustzijn. "De honden zijn slachtoffer van hun eigen goedheid. Beagles zijn al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in trek bij proefdiercentra omdat deze honden niet te groot zijn, een hoge pijngrens hebben en zich amper verzetten", aldus Hochmuth.

Op 10 jaar tijd heeft Janssen Pharmaceutica in Beerse 7.411 dierproeven op honden uitgevoerd. Nergens in België worden er zo veel dierproeven op honden uitgevoerd. Op tien jaar tijd zijn de experimenten met honden zelfs met meer dan 60% zijn gestegen!

We willen dat deze afschuwelijke dierproeven per direct worden stopgezet. Animal Rights is bereid om alle honden op te vangen.

Robert Molenaar, Animal Rights

ANIMAL RIGHTS ORGANISEERT DEMONSTRATIE

Animal Rights wil dat er een einde komt aan dierproeven op honden en dat de Vlaamse dierproefsector en overheid ernstig werk maken van de ontwikkeling en promotie van dierproefvrije alternatieven.

Woensdag 14 juli organiseert Animal Rights een protestactie voor de poort van het proefdiercentrum voor de vrijlating van de honden.

Stop dodelijke experimenten op honden en katten TEKEN NU DE PETITIE Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer