Main content

Inhoud

Schiethutten weg na handhavingsverzoek Animal Rights

Nieuws: 28 september 2022
Jacht

Goed nieuws! 13 schietstoelen en schiethutten in Voerendaal zijn afgebroken dankzij een handhavingsverzoek van Animal Rights. De lokale werkgroep Kunderberg-natuur had de gemeente ook al gewezen op de illegale jachthutten, maar de gemeente wilde niet tot actie overgaan zonder handhavingsverzoek.

Verzoek tot handhaving werkt

Vorig jaar ontving Animal Rights een tip dat er in het Limburgse Voerendaal 13 schietstoelen en schiethutten waren geplaatst - zeer waarschijnlijk zonder vergunning. Animal Rights diende vervolgens een handhavingsverzoek in. In juni konden we al melden dat de stoelen en hutten zouden worden afgebroken. Deze week liet de gemeente weten dat dit nu ook eindelijk is gebeurd. Goed nieuws voor de dieren die in het gebied leven!

Help mee tegen de jacht!

Animal Rights vermoedt dat er talloze schietstoelen en -hutten door heel Nederland staan. Die worden bijna altijd illegaal geplaatst, dus het indienen van een handhavingsverzoek loont! Dat bewijst ook deze zaak in Voerendaal. Zie jij een schietstoel of schiethut bij jou in de buurt? Dan kun je dat aan ons doorgeven. Lees hier hoe én wat je nog meer kunt doen tegen de jacht.

Benieuwd naar onze eerdere juridische successen? Je leest er hier meer over!