Main content

Inhoud

Rechter buigt zich over nachtelijke jacht op vossen

Nieuws: 12 februari 2018
Jacht

Jagers in Flevoland willen in de nachtelijke uren met behulp van kunstlicht op vossen schieten. De jacht zou moeten plaatsvinden in een straal van 5 km rondom kippenbedrijven. Animal Rights en Dierbaar Flevoland zien niets in deze plannen, omdat de kippenbedrijven vaak niet eens een fatsoenlijk hek hebben om vossen te weren. Vandaag buigt de rechter zich over de nachtelijke vossenjacht.

Animal Rights directeur Robert Molenaar: “Er is geen enkel bewijs dat een vos die zich op 5 km afstand bevindt van een kippenbedrijf hiernaar toe op weg is. Het is volstrekte willekeur. Bovendien kunnen de kippenboeren de vos eenvoudig buiten het terrein houden met een goede omheining.”

Kippenboeren kunnen vossen weren met een goede omheining.

Robert Molenaar, Animal Rights

Vossen zijn ons dierbaar

Animal Rights en Dierbaar Flevoland zijn tevreden dat er in de provincie Flevoland tot op heden nog geen enkele vos geschoten is in de nachtelijke uren. Ze voeren gezamenlijk al een jaar campagne voor volledige stopzetting van de vossenjacht. De dierenorganisaties staan niet alleen: inmiddels hebben al 15.000 mensen de petitie getekend. De petitie zal binnenkort worden aangeboden aan de gedeputeerde van de provincie.

Marius Bouscholte van Dierbaar Flevoland: “We voeren deze rechtszaak, omdat we nu voor eens en altijd af willen van het absurde plan om weerloze vossen af te schieten in het holst van de nacht.”