Main content

Inhoud

Protest tegen plezierjacht in Hoeksche Waard

Nieuws: 21 oktober 2018
Jacht

Gisteren demonstreerden zo’n 140 activisten tegen de opening van het jachtseizoen in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Vanaf 15 oktober mag er in Nederland weer gejaagd worden op hazen, fazanten, houtduiven, konijnen en wilde eenden.1

Demonstratie

De demonstratie begon met een toespraak van campagneleider Jessica Smit: “Laten we vooral niet vergeten dat jagen een hobby is. Vrijetijdsbesteding. De jagersvereniging zelf noemt jagen een vorm van actieve recreatie met de mogelijkheid om een aantrekkelijke buit te bemachtigen.”

Na de toespraak vond er een stille tocht plaats door de kern van Strijen. Onderweg sloten mensen zich aan bij het protest. Naast Animal Rights waren ook Stichting Fauna4Life, de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland en lokale politici van GroenLinks en Hart Voor Alle Kernen aanwezig.

Plezierjacht

Naar schatting zijn er vorig jaar zo'n 300.000 dieren doodgeschoten in het belang van deze jagershobby. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan. Wilde dieren moeten de kans krijgen om in vrijheid te leven en te sterven, zonder bemoeienis van de mens.

Animal Rights pleit voor meer natuur en een nieuwe visie op flora- en fauna waarbij naast soortenbehoud ook de belangen en rechten van individuele dieren worden meegenomen.

Stop jacht met levende lokdieren Teken de petitie. Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer