Main content

Inhoud

NieuwLicht volgt Animal Rights inzake de jacht

Nieuws: 16 oktober 2018
Jacht

Journalist Tijs van den Brink volgde Animal Rights gisteren, tijdens de opening van het jachtseizoen, voor het programma NieuwLicht, een thema-uitzending over de jacht. Zondagavond 4 november om 22.40 uur wordt het programma uitgezonden op NPO2.

Update: Het item is inmiddels uitgezonden en hier terug te kijken.

Er wordt in Nederland veel te makkelijk naar het geweer gegrepen.

Jessica Smit, Animal Rights

NIEUWLICHT

Tijs ging met de hunt saboteurs van Animal Rights mee om jagers te zoeken in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Jessica Smit: “We zijn uiteindelijk 3 jachtpartijen tegengekomen en hebben verschillende hazen weten te redden. De jagers hebben geen enkel schot gelost terwijl wij aanwezig waren.”

In het programma NiewLicht, een thema-uitzending over de jacht, komen voor- en tegenstanders van de jacht aan het woord. Jessica Smit: “Ons standpunt is simpel: we kunnen nergens het morele recht aan ontlenen om andere dieren te doden. Er wordt in Nederland veel te makkelijk naar het geweer gegrepen. Wilde dieren moeten de kans krijgen om in vrijheid te leven en te sterven, zonder bemoeienis van de mens.”

OPENING JACHTSEIZOEN

Vanaf 15 oktober is het jachtseizoen voor jagend Nederland geopend. Konijnen, hazen, fazanten, eenden en duiven worden aan flarden geschoten voor het amusement van een kleine groep jagers. Naar schatting zijn er in 2017 zo’n 300.000 dieren gedood. Animal Rights wil dat de plezierjacht in Nederland onmiddellijk wordt verboden en dat wilde dieren zoveel mogelijk met rust worden gelaten.

Kom op zaterdag 20 oktober om 13:00uur naar onze demonstratie tegen de plezierjacht aan het Waleplein 2 in Strijen. Stichting Fauna4Life en de Partij voor de Dieren hebben zich inmiddels aangesloten. Klik hier voor het Facebookevent.