Main content

Inhoud

Nationaal MS Fonds financiert enkel dierproefvrij onderzoek

Nieuws: 29 juli 2021
Dier­proeven

Het Nationaal MS Fonds is een nieuwe actie gestart om aandacht te vragen voor de zenuwslopende ziekte MS. Naast ruchtbaarheid zal het goede doel geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek. Het Nationaal MS Fonds staat op de groene lijst van Animal Rights wat betekent dat er enkel geld geïnvesteerd wordt in dierproefvrij onderzoek. Animal Rights oprichter Robert Molenaar: “Het Nationaal MS Fonds heeft vanaf dag één begrepen dat goed onderzoek dierproefvrij onderzoek is. We roepen dan ook op om massaal te doneren.”

Helder statement op de website

Het Nationaal MS Fonds is geen kleine speler. De begroting van 2021 bedraagt maar liefst 3,2 miljoen euro waarvan 1,4 miljoen euro geïnvesteerd wordt in wetenschappelijk onderzoek. 1 Op de website van het Nationaal MS Fonds staat het volgende over dierproeven:

Als Nationaal MS Fonds vinden we het belangrijk dat de resultaten van de onderzoeken die we financieel mogelijk maken, direct kunnen worden door vertaald naar de patiënt. Hiervoor is dieronderzoek geen vereiste. Daarom financieren we geen onderzoeken waarbij proefdieren worden gebruikt.2

Stichting MS Research financiert WEL dierproeven

Overigens is het belangrijk om het Nationaal MS Fonds niet te verwarren met stichting MS Research. Stichting MS Research financiert WEL dierproevenonderzoek waaronder akelige dierproeven op apen in het BPRC.

Ben je niet zeker of een goed doel dierproeven financiert? Kijk snel op onze lijst.

Petitie - vervang dierproeven Animal Rights roept de regering op om nu echt werk te maken van het vervangen van dierproeven. Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer