Main content

Inhoud

Meer geld voor minder proeven

Nieuws: 22 juni 2021
Dier­proeven

Minister van Engelshoven laat in een Kamerbrief weten dat het BPRC opnieuw meer geld krijgt. Nu stroomt er 750.000 euro per jaar extra naar het apentestcentrum om de gevolgen van minder inkomsten uit dierproeven te vergoeden. Vorig jaar werd ook al 1,45 miljoen euro subsidiegeld toegezegd, bovenop de basissubsidie van 9,6 miljoen euro.1

Animal Rights oprichter Robert Molenaar snapt er niks van: “Het BPRC heeft een veel te dure huishouding. Het apentestcentrum zou eigenlijk fors moeten inkrimpen maar bedelt met succes bij de overheid. Ongelooflijk dat de minister hier in trapt!”

Minder proeven is minder geld

De minister besloot in 2018 dat het BPRC flink kleiner moet worden: minder apen en minder proeven. Minder dierproeven betekent ook minder Europees subsidiegeld. Het BPRC weigert te bezuinigen en nu moet de minister bijspringen.

Molenaar: “Het BPRC is een bodemloze put, een moreel verwerpelijk laboratorium en voegt op wetenschappelijk vlak niets toe. Animal Rights blijft strijden voor sluiting van het apentestcentrum.”

Op woensdag 30 juni om 13uur organiseert Animal Rights een protestactie voor de poort van het BPRC in Rijswijk.

Petitie - vervang dierproeven Animal Rights roept de regering op om nu echt werk te maken van het vervangen van dierproeven. Dier­proeven

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer