Main content

Inhoud

LEVENDE LOKDIEREN INGEZET TIJDENS DE JACHT

Nieuws: 23 juli 2018
Jacht

In Zuid-Holland worden levende ganzen ingezet als lokmiddel tijdens de jacht. De dieren trekken overvliegende soortgenoten aan, die vervolgens worden neergeschoten. Dit blijkt uit beelden die Animal Rights recentelijk in de Hoeksche Waard heeft gemaakt. Campagneleider Jessica Smit is ontzet: “De ganzen worden met een touw vastgezet aan een grondpen, waardoor ze slechts enkele stappen kunnen zetten. Ze mogen alleen naar buiten om te zien hoe hun soortgenoten worden neergeschoten." Animal Rights is een petitie gestart voor een algeheel verbod op het gebruik van levende dieren tijdens de jacht.

Levende dieren worden ingezet als instrument om hun wilde soortgenoten te lokken en te doden. Wij willen dat deze onethische praktijken onmiddellijk stoppen.

Jessica Smit, Animal Rights

BEELDEN ANIMAL RIGHTS

Op de beelden van Animal Rights is te zien hoe de levende lokganzen proberen te ontsnappen en weg te vliegen. Na afloop van de jachtpartij worden de ganzen in een kleine kooi achter op een terreinwagen geladen, die vervolgens alle kanten opschudt. Jessica Smit: “Levende dieren worden ingezet als instrument om hun wilde soortgenoten te lokken en te doden. Wij willen dat deze onethische praktijken onmiddellijk stoppen.”

POLITIEKE VRAGEN

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het verantwoordelijke provinciebestuur over het gebruik van deze zeer dieronvriendelijke jachtmethodes.1 Volgens Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland brengen deze gruwelijke praktijken veel dierenleed met zich mee. De Partij voor de Dieren wil dat dit wordt verboden en vindt dat de provincie op z’n minst onderzoek zou moeten doen naar de gevolgen voor het dierenwelzijn.

PETITIE

In Nederland worden levende lokvogels ingezet tijdens de jacht. De lokdieren worden gebruikt om soortgenoten te lokken en te doden. Het kan gaan om levende lokganzen of andere (gefokte) vogels, zoals eksters, kraaien, kauwen, spreeuwen, eenden en houtduiven.1 Het is onduidelijk om hoeveel dieren het gaat en hoe ze worden gehouden. De regels verschillen per provincie.

Animal Rights eist een verbod op het gebruik van levende lokdieren tijdens de jacht en is een petitie gestart.

Stop jacht met levende lokdieren Teken de petitie. Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer