Main content

Inhoud

Jagers begonnen met afschieten van 85.000 ganzen

Nieuws: 7 maart 2018
Jacht

De Hunt Saboteurs van Animal Rights plannen weer volop acties tegen de ganzenjacht. Vanaf maart tot eind oktober mogen jagers in Zuid-Holland ongestraft 85.000 ganzen doodschieten. Er is nu een populatie van ongeveer 140.000 ganzen en deze moet volgens de provincie flink gereduceerd worden. 1 Jessica Smit, campagnemedewerker van Animal Rights: “Het afschieten van zoveel weerloze dieren, zonder te werken aan een duurzame en diervriendelijke oplossing, is onacceptabel.”

Voor ons telt ieder dier, ongeacht nut of noodzaak voor de mens.

Jessica Smit, Animal Rights

Dierenleed

De afgelopen jaren hebben de Hunt Saboteurs verschillende keren schokkende jachttaferelen op camera vastgelegd. "De jacht op ganzen brengt onvoorstelbaar dierenleed met zich mee," aldus Smit. "Zo troffen we dieren aan die minuten lang aangeschoten en gewond in het veld lagen.”

Jacht is ineffectief

Jagen zorgt niet voor minder ganzen, zo blijkt uit studies van ondermeer Sovon Vogelonderzoek Nederland. Zolang de beschikbare hulpbronnen (aanbod van voedsel en geschikte broedplekken) voor de ganzen hetzelfde blijven zal afschot niet helpen. Als gevolg van het afschot is er voor de overgebleven ganzen meer voedsel beschikbaar, waardoor de door de natuur ingegeven drang naar overleving en reproductie stijgen. 1

Duurzaam en diervriendelijk

De Hunt Saboteurs van Animal Rights pleiten voor duurzame en alternatieve oplossingen zoals diervriendelijke lasers om ganzen te verjagen. Smit: “Voor ons telt ieder dier, ongeacht nut of noodzaak voor de mens. Wij geloven in een maatschappij waarin mens en dier in harmonie leven.”

Steun Animal Rights, help de dieren
Steun Animal Rights, help de dieren
Ideal
Visa
Mastercard
Paypal
Ban de vossenjacht Teken nu Jacht

Teken nu de petitie

Ja, je mag mij bellen op het volgende nummer