Main content

Inhoud

Hazen gered van gruwelijke dood

Nieuws: 29 november 2017
Jacht

Animal Rights voerde afgelopen zaterdag met wisselend succes actie tegen de drijfjacht op hazen in de Hoeksche Waard. Animal Rights directeur Robert Molenaar: “We hebben al toeterend vele hazen gewaarschuwd voor de jagers. Op de gemaakte beelden is te zien hoe er een het hazenpad kiest.”

Plezierjacht

Het jachtseizoen op hazen is van 15 oktober tot en met 31 december geopend: in de Hoeksche Waard gingen afgelopen zaterdag minstens vijf groepen jagers op pad. Ruim 20 activisten van Animal Rights voerden actie tijdens deze jachtpartijen.

Molenaar: “Verschillende jachtpartijen werden opgebroken door onze aanwezigheid. Het getoeter heeft menig haas gered. Helaas zagen we ook hoe jagers de hazen aanschoten en doodsloegen. Onbegrijpelijk dat de jagers dit voor hun plezier doen.”

Wilde dieren beschermen

Animal Rights voert sinds 2015 actie tegen de jacht. Dat dit hoognodig is blijkt uit de cijfers. Maar liefst 160.000 wilde dieren werden vorig jaar door jagers gedood in de provincie Zuid-Holland. Molenaar: “We komen op voor de wilde dieren. Dit doen we altijd geweldloos en vreedzaam.”