Main content

Inhoud

Geslaagde actie tegen Charles River in Den Bosch

Nieuws: 12 januari 2023
Dier­proeven

Animal Rights demonstreerde op woensdag 11 januari samen met Partij voor de Dieren Den Bosch voor de poorten van Charles River. Het dierproevenbedrijf heeft van de minister een vergunning gekregen om de komende vijf jaar 649.495 dieren te gebruiken in giftigheidstesten. Animal Rights wil dat de minister de vergunning intrekt en dat Charles River zich gaat toeleggen op proefdiervrije innovatie.

Samen sterk voor de dieren

Met zo'n vijftig demonstranten en verschillende sprekers van Animal Rights, de Partij voor de Dieren en Caring Vets stonden we woensdagmiddag voor het hek van Charles River om aandacht te vragen voor de duizenden slachtoffers die dit bedrijf maakt. Van honden en katten tot muizen en cavia's: ze moeten allemaal afschuwelijke giftigheidstesten ondergaan ten behoeve van verouderde en nutteloze wetenschap. Er zijn inmiddels al zo veel alternatieven voor proeven op dieren! Het is schandalig dat Charles River niet vol inzet op innovatie en dat de minister tegen de wens van de Tweede Kamer het aantal dierproeven toch weer opschroeft.

Er bevonden zich op het moment van de actie waarschijnlijk meer dieren dan mensen in het gebouw: de meeste medewerkers hadden het pand vlak voor aanvang van onze demonstratie verlaten. Merkwaardig, want wij demonstreren uiterst vreedzaam, blijven op de plek staan die ons is aangewezen en handelen alleen in samenspraak met politie en/of handhavers. Geen enkele reden om ertussenuit te knijpen. Ook het protestbord met onze eisen dat we wilden aanbieden werd niet in ontvangst genomen. Het is spijtig te moeten concluderen dat er niet te praten valt met de dierproevenindustrie.

Animal Rights dankt alle demonstranten voor de inzet. Samen staan we sterk voor de dieren! Kon je er niet bij zijn en wil je toch nog iets voor de dieren betekenen? Teken dan de brandbrief die we aan de ministeries LNV, OCW en VWS gaan overhandigen. Animal Right gaats de vergunning ook juridisch aanvechten. Alle bijdragen zijn van harte welkom!

Bekijk de newsflash van de actie hieronder.